In het zuiden van de Gazastrook staat het Dar Essalaam ziekenhuis. Hier zijn ernstige problemen op de operatiekamer: door verouderde apparatuur is het nauwelijks meer verantwoord om operaties uit te voeren.

Wilde Ganzen en stichting Palestina hebben het Dar Essalaam ziekenhuis in de Gazastrook een tijdje terug geholpen bij de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen. Daarmee is het probleem met de elektriciteitsvoorziening opgelost.

Project in het kort

Operatiekamer is verouderd

Maar dit ziekenhuis – dat vaak gratis zorg verleent aan de buurtbewoners – kent nog een groot probleem: de verouderde operatiekamers. Voor de twee OK’s is maar een anesthesieapparaat beschikbaar. Dit apparaat is al erg lang in gebruik en moet voorzichtig bediend worden om het aan de praat te houden. Het risico is groot dat het apparaat tijdens een operatie uitvalt.

Om te voorkomen dat het ziekenhuis straks moet besluiten om de operatiekamers te sluiten, is met spoed een nieuw anesthesieapparaat nodig. Wil jij hierbij helpen?
Veilig onder narcose

Veilig opereren in de Gazastrook

Alleen met snelle aanschaf van de nieuwe medische apparatuur kunnen de artsen in de Gazastrook patiënten veilig onder narcose brengen en tijdens de operatie hun toestand monitoren. Dat is van levensbelang, zeker voor een regio waar de gezondheidszorg al enorm onder druk staat en veel mensen onder de armoedegrens leven.