In het zuiden van de Gazastrook staat het Dar Essalaam ziekenhuis. Dit gezondheidscentrum heeft met steun van Wilde Ganzen een anesthesieapparaat kunnen aanschaffen.

Wilde Ganzen en stichting Palestina hebben het Dar Essalaam ziekenhuis in de Gazastrook in het verleden geholpen bij de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen. Daarmee was het probleem met de elektriciteitsvoorziening opgelost.

Operatiekamer was verouderd

Maar dit ziekenhuis – dat vaak gratis zorg verleent aan de buurtbewoners – kende nog een groot probleem: de verouderde operatiekamers. Voor de twee Ok’s was maar een anesthesieapparaat beschikbaar. Dit apparaat was al erg lang in gebruik en moest voorzichtig bediend worden om het aan de praat te houden. Het risico was groot dat het apparaat tijdens een operatie uitviel. Om te voorkomen dat het ziekenhuis moest besluiten de operatiekamers te sluiten, moest met spoed een nieuw anesthesieapparaat worden aangeschaft.

Veilig opereren in de Gazastrook

Dankzij de vlotte financiering kon het apparaat snel worden besteld. Met de nieuwe medische apparatuur kunnen artsen in de Gazastrook patiënten veilig onder narcose brengen en tijdens de operatie hun toestand monitoren. Dat is van levensbelang, zeker voor een regio waar de gezondheidszorg al enorm onder druk staat en veel mensen onder de armoedegrens leven. Aan iedereen die aan dit project heeft gedoneerd: veel dank voor je bijdrage!

Project in het kort