Diep verborgen in het oerwoud van Papoea Nieuw Guinea liggen kleine dorpjes. Om er te komen moet je eerst met het vliegtuig en daarna úren reizen per boot, dwars door uitgestrekte bossen en grote moerrassen vol krokodillen.

De mensen die hier wonen lijken wel vergeten en leven ontzettend geïsoleerd. Zonder kraanwater, zonder huisarts, zonder hulp van de overheid.

Op zichzelf aangewezen

Deze mensen zijn letterlijk op zichzelf aangewezen. Ze leven in grote armoede, in een land waar de economie en overheid niet goed functioneren. Huiselijk geweld en alcoholmisbruik komt helaas ontzettend vaak voor. Goed onderwijs is er diep in dit oerwoud nauwelijks. En de rivier wordt gebruik als waterbron én toilet.

Vanuit het dorp Kapuna wordt deze vergeten groep mensen geholpen door de lokale organisatie Gulf Christian Services (GCS). In dit dorp hebben zij een ziekenhuis en een basisschool opgezet. Ook trekken medewerkers regelmatig het oerwoud in voor medische hulp aan de dorpsbewoners en het opzetten van waterprojecten.

Tekort aan zowat alles

Niet alleen het gebied is groot. De problemen zijn er ook omvangrijk. Hulpverleners hebben een tekort aan zowat alles. Zo heeft het ziekenhuis een personeelstekort door gebrek aan huisvesting. Vele dorpen zitten zonder toegang tot gezond drinkwater en voor basisschoolkinderen is er geen mogelijkheid om door te leren.

Prachtig plan van aanpak

Om deze problemen in één keer aan te pakken, vragen wij vandaag jouw steun. Er ligt een prachtig plan om de basisschool uit te breiden met middelbaar onderwijs. Het ziekenhuis wil graag appartementen bouwen om nieuw zorgpersoneel aan te kunnen trekken. En tien kleine dorpen kunnen we blij maken met een eigen watertank en toilet.

Jij kunt meehelpen de cirkel van armoede in dit gebied te doorbreken. Met deze brede aanpak kunnen we het onderwijs en de gezondheidszorg in dit afgelegen gebied verbeteren en ziektes als cholera terugdringen. Voor een regio waar zo weinig hulp is, betekent dit ontzettend veel. Doe je mee?

Project in het kort