Maak goede zorg óók voor de armen in Kameroen mogelijk

Dagenlang is de hoogzwangere Angeline (32) al op zoek naar hulp; ze voelt dat er iets niet goed is. Bij elk ziekenhuis waar ze aanklopt, wordt ze weggestuurd. Dokters willen haar niet helpen, want ze heeft geen rooie cent. “Ga maar naar de zusters”, zeggen ze tegen haar. Om daar te komen moet ze 150 kilometer afleggen, te voet…

Project in het kort

  • Kameroen
  • Hiermee help je 23500 mensen
  • Goede gezondheid en welzijn
  • Totaal kosten van dit project € 16.225,00
  • Uitzending van dit project 27/10/2019 11:55 NPO2
  • Project nr. 2019.0039
In Kameroen krijg je pas hulp als je vooraf de medische kosten betaalt. Wie arm is, heeft pech. Een zorgverzekering is er niet. Vaak moet de hele familie geld bij elkaar leggen voor een behandeling of voor medicijnen. Het gevolg is dat veel arme mensen nooit naar de dokter gaan. Of pas als het eigenlijk al te laat is, met complicaties als gevolg. Zo lopen zwangere vrouwen het risico thuis te overlijden door hevige nabloedingen. En kinderen met diarree drogen uit, terwijl ze met een infuus simpel geholpen kunnen worden.

Voor deze mensen is er maar één plek waar ze naartoe kunnen: de zusters. Hoe arm je ook bent, hier is iedereen welkom. Er werken goed opgeleide verplegers en als ’s nachts het overheidsziekenhuis dicht gaat, zijn de zusters voor spoedeisende hulp altijd bereikbaar.

Om meer mensen in armoede te kunnen helpen, bouwen de zusters in Kameroen een tweede kliniek. “Mensen zoals Angeline moeten dichterbij huis zorg kunnen krijgen”, zegt Willy van Mer. Zij is een van de zusters en woont en werkt al jaren in Kameroen. “De bouw is bijna klaar, maar er is dringend behoefte aan basisspullen, zoals bloeddrukmeters, weegschalen, bedden en een echoapparaat.”

Voor dertig euro kan er bijvoorbeeld al een bloeddrukmeter worden gekocht. Steun jij deze liefdevolle zorg aan de armen in Kameroen? Stort vandaag dan nog een bijdrage. Alvast hartelijk dank!

Steun dit project

Home