Als het aan ons ligt rijden de boerinnen straks voor het eerst op een tractor over hun land. Met dit project steun je vrouwelijke boeren in Sierra Leone. Opleiding en training maken onderdeel uit van het gebruik van de tractor.

Dit project speelt zich af in Karene District, in het noordwesten van Sierra Leone. Dit is een arm gebied, waar mensen leven van de landbouw of in de mijnen werken. Vooral vrouwen en kinderen lijden onder armoede. Terwijl de mannen weg zijn om werk te zoeken, moeten zij met weinig geld de kinderen opvoeden. In de lokale cultuur is het normaal dat de mannen een tweede vrouw nemen. Vaak laten ze dan hun eerste vrouw in nog grotere armoede achter. Mechanische hulpmiddelen zoals een tractor maken voor de vrouwen een groot verschil. Hun productiviteit gaat omhoog, waardoor een inkomen beter gegarandeerd is en de aandacht voor het gezin verbetert.

Iedereen analfabeet

Bijna alle vrouwen boven de 30 jaar in deze regio kunnen niet lezen of schrijven. Daarom is het zo belangrijk om ze te helpen vooruit te komen. Dat is dan ook het doel van de lokale organisatie KETSO, partner van Stichting Plant N Boom. Wij steunen daarom het project van KETSO om jonge vrouwen te helpen aan meer inkomen, persoonlijke ontwikkeling en de zorg voor hun kinderen.

Grotere oogst, meer inkomen

Het plan is om vrouwelijke boeren te helpen om hun oogst te vergroten. Nu hebben ze vrijwel geen toegang tot water, gereedschappen en zaden. KETSO gaat gereedschap waaronder een tractor beschikbaar stellen, een waterpomp aanschaffen, zaaigoed aanbieden en een droger voor fruit kopen. Ook krijgen de boerinnen praktische lessen in het werken met de tractor en het verbouwen van groenten. Minimaal 500 vrouwen profiteren van dit project.

Help je mee om deze sterke vrouwen in Sierra Leone nog betere boerinnen te maken? Help ons daarbij en maak dan vandaag nog een donatie aan ons over. Dankjewel namens de vrouwen van Sierra Leone.

Project in het kort