Wat begon als een toevallige ontmoeting in Belgiƫ, is voor vier vrouwen uitgegroeid tot een goede vriendschap en samenwerking. Wij steunen ze met de aanleg van een irrigatiesysteem. Help je mee?

Dit project begint eigenlijk al in 2015. Op een feest in het Vlaamse Mariekerke ontmoeten Hilde en Hilde de twee Zambiaanse zusters Julian en Rosalia. Zij studeerden in BelgiĆ« psychiatrie. De zusters vonden het land maar kil: ā€œDe mensen lopen langs elkaar heen en zitten verborgen in hun huizen.ā€ De twee Vlaamse vrouwen lieten hen het tegendeel zien.

Meerdere projecten

Julian en Rosalia blijken twee ondernemende vrouwen die in Zambia werken in een ziekenhuis. Ook runnen ze samen met andere zusters een dagcentrum voor kinderen uit de sloppenwijken van Kasama en een school. Met een aantal boerderijen verdienen ze geld om alle projecten draaiende te houden.

Financieel onafhankelijk

Om het dagcentrum en de school meer financieel onafhankelijk te maken, willen de zusters de boerderijen verder uitbreiden. Hun droom is dat op den duur alle projecten volledig zelfstandig door kunnen gaan met de opbrengsten van het land en de veeteelt.

Veel water loopt weg

Om dit voor elkaar te krijgen moet het bewateringssysteem voor de boerderij bij het dagcentrum worden aangepakt. Nu loopt er water van de rivier naar het land via speciaal gegraven gleuven. Maar veel water loopt weg en de medewerkers moeten met emmers en gieters in de weer om de groenten water te geven. Dat is nogal arbeidsintensief en kost veel tijd.

De wens is om nieuwe geulen aan te leggen – ditmaal van steen – en een irrigatiesysteem. Tevens willen de zusters graag een waterput aanleggen, zodat er ook in het droge seizoen genoeg water is.

Irrigatie voor goede oogst

De Belgische vriendinnen steunen de zusters door dik en dun. Samen met jou hopen we genoeg geld op te halen om de zusters verder te helpen. De verwachting is dat door het irrigatiesysteem de oogstopbrengst flink gaat stijgen. Door de verkoop van zoete aardappel en mais komt er vervolgens genoeg geld binnen om de vaste kosten van het dagcentrum te kunnen betalen. Steun je dit mooie project? Dank alvast!

Project in het kort