Met het nieuwe kinderdagcentrum in Phulbare in Bangladesh is er ook goede zorg mogelijk voor kinderen met een beperking. Het is midden op de dag en vader Ibrahim sluit het rolluik van zijn winkeltje. Om nog wat geld te verdienen had hij eigenlijk open moeten blijven. Maar zijn zoon heeft fysiotherapie nodig.

Asik is zijn oogappel en hij vindt het vreselijk dat zijn 10-jarige kind op straat wordt gepest en weggejaagd. Zijn buren vragen hem zelfs Asik gelijk op te halen als hij voor hun deur speelt.

Project in het kort

Door kinderdagcentrum is er hulp dichtbij

Al vanaf de geboorte zag hij dat zijn zoon anders was. Hij leerde niet lopen en praten, begreep dingen niet en zag geen verschil tussen goed en fout. Stad en land liep Ibrahim af om hulp te zoeken. Tot op een dag een dokter hem doorverwees naar een dagcentrum voor kinderen met een beperking. Daar gaan vader en zoon nu twee keer per week naar toe en Asik gaat vooruit!

Dit dagcentrum staat in Phulbari, in het noorden van Bangladesh. Het gehuurde gebouw is alleen veel te klein voor de 180 kinderen die hier zorg en therapie krijgen. Ook staat het op een onhandige locatie, waardoor ouders veel geld uit moeten geven aan vervoer.

De wens: een veilige plek met meer ruimte

Om daar verandering in te brengen heeft de Nederlandse stichting PhySCI vorig jaar samen met Wilde Ganzen geld ingezameld voor de aankoop van een eigen stuk grond. Dat is gelukt! Op deze gunstig gelegen locatie willen we een dagcentrum bouwen waar genoeg ruimte is voor fysiotherapie en les. Het moet een veilige ontmoetingsplek worden voor kinderen met een beperking.

Een huis waar ze de behandelingen krijgen die ze nodig hebben en waar ze het gevoel krijgen er ook bij te horen. Bovendien brengt het een vader zoals Ibrahim alleen maar goede dingen: zijn zoon en hijzelf leren veel, hij kan zijn winkel langer openhouden en is minder geld kwijt aan vervoer!

Wij wensen de kinderen en hun ouders dit van harte toe, jij ook? Met jouw gift kan de bouw van het nieuwe centrum volgende maand al beginnen. Alvast hartelijk dank!