Gun je kinderen met een beperking ook de kans op een plek vol liefde, aandacht en de juiste zorg? Steun dan dit project in Zuid-Afrika. Samen kunnen we kinderen met een beperking ‘goeie hoop’ geven.

Vraag jij je wel eens af hoe jouw leven eruit had gezien als je in ander land was geboren? Je zal bijvoorbeeld maar opgroeien in de armste wijken van Zuid-Afrika. Een omgeving vol verslaving, criminaliteit en prostitutie.

Radeloze moeders

Voor gewone kinderen is dat al geen fijne omgeving, voor kinderen met een beperking is dit helemaal heftig. Moeders in deze townships zijn dan ook radeloos als ze een kind met een handicap krijgen. Ze hebben nauwelijks geld, schamen zich voor hun kind en weten niet waar ze aan moeten kloppen voor hulp, zorg en onderwijs.

In Zuid-Afrika gaan kinderen met een beperking doorgaans niet naar school. Ze krijgen niet de kans om zich te ontwikkelen.

Schreeuwend tekort aan opvang

Het echtpaar Erwin en Ida Born emigreerde jaren geleden vanuit Lelystad naar Zuid-Afrika om zich in te zetten voor kinderen in nood. Bij Kaapstad geven ze in zorgcentrum ‘Goeie Hoop’ kinderen een veilige plek. Zij zien dagelijks een schreeuwend tekort aan opvangplekken voor kinderen met een beperking. Het gevolg is dat deze kinderen hele dagen thuis zitten. Zonder therapie, zonder onderwijs, zonder plezier. De kinderen raken gefrustreerd en zijn verdrietig. De ouders zijn oververmoeid.

Uitbreiding zorgcentrum

En dat terwijl deze kinderen zoveel meer kunnen! Erwin en Ida weten uit ervaring dat ze door liefde en aandacht kunnen opbloeien. Met uw steun willen we daarom het zorgcentrum uitbreiden met kleinschalige dagopvang waar ouders hun kind met een gerust hart naartoe kunnen brengen.

Een fijne omgeving

Met vaste begeleiders kunnen kinderen met een beperking straks in een fijne omgeving hun zintuigen ontwikkelen en vriendjes maken. Een plek om te leren en te genieten. En dat geeft de moeders rust en de mogelijkheid om te werken.

Help je mee om dit mooie project van de grond te krijgen? Samen denken we aan het welzijn van kinderen en geven we kinderen én hun ouders een ‘goeie hoop’ op een betere toekomst. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage.

Goeie Hoop Child and Youth Care Centre werd opgericht door het Nederlandse echtpaar Erwin en Ida Born. Goeie Hoop is een door de Zuid-Afrikaanse overheid erkend opvangcentrum waar kinderen uit noodsituaties een veilig onderkomen ontvangen. De kinderen zijn tussen de 0-18 jaar oud en wonen in gezinsunits met jeugdzorgwerkers.

Stichting Goeie Hoop ondersteunt de projecten van opvangcentrum Goeie Hoop in Zuid-Afrika.

Project in het kort