Net buiten de beroemde bedevaartplaats Varanasi in India staat een kleine basisschool die groot werk verricht. Kinderen van bedelaars en vluchtelingen worden hier liefdevol opgevangen en krijgen eten en les. Daarvoor is dringend nieuw lesmateriaal en kleding nodig.

De Buddha’s Smile School verandert de levens van kansarme kinderen in Varanasi. Zes dagen per week vangt de school 220 kinderen op. Met twee schoolbusjes worden elke ochtend de kinderen letterlijk van straat gehaald en aan het eind van de middag weer terug gebracht. Op school krijgen de kinderen onderwijs, een warme maaltijd, kleding en medische zorg.

Geen onderdak en slecht werk

Als de school dit niet zou doen, zouden deze kinderen nooit enige vorm van onderwijs en warmte krijgen. De meeste kinderen bedelen op straat of verzamelen plastic en kleine stukjes metaal. Ze slapen in de buitenlucht, onder bruggen of in tenten en zelfgemaakte huisjes. Hun vaders hebben slecht betaalde banen als vuilnisophaler of dagarbeider. Veel moeders werken in de prostitutie.

Met corona les in de buitenlucht

De school zelf bestaat uit kleine klaslokalen zonder ramen, met eenvoudig meubilair en materiaal. Wilde Ganzen steunt de school al jaren en hoopt dat er snel een betere locatie kan worden gevonden, waar de kinderen les kunnen krijgen. Toen de coronapandemie uitbrak moest de school dicht en werd er op verschillende locaties in de buitenlucht les gegeven.

Kleding en lesmateriaal

Om het onderwijs voor de kinderen te verbeteren zijn nieuwe boeken en schriften nodig. Daarnaast wil de school graag tassen, truien, leggings en sjaals kopen, zodat kinderen in de koudere maanden goed aangekleed kunnen worden. De kleding van school is vaak de enige kleding die de kinderen bezitten en in de wintermaanden kan het ’s nachts flink koud. Zeker als je op de grond moet slapen.

Help deze dappere school

Help jij de juffen en meesters van deze dappere school? Dankzij hun fantastische inzet krijgen veel kinderen goed onderwijs. Zij zijn later zelf leraar of bijvoorbeeld verpleegster geworden. Sommige kinderen is het zelfs gelukt om naar de universiteit te gaan!

Wij geloven in deze school en willen ze helpen waar dat kan. Want elke bijdrage is van grote invloed in deze arme gemeenschap!

De Buddha’s Smile School geeft al sinds 2003 basisonderwijs aan straatkinderen. Het uitvalpercentage is rond de vijf procent. Veel kinderen stromen door naar het voortgezet onderwijs en krijgen daarvoor een beurs van Metta Child. De organisaties bieden zo toekomstperspectieven aan een grote kansarme doelgroep.

Metta Child steunt de Buddha’s Smile School in Sarnath in India met financiële en fysieke middelen. Deze school vangt zes dagen per week 220 zeer arme en straatkinderen op en geeft hen basisonderwijs, een warme maaltijd, kleding, schoolspullen en medische hulp en begeleiding. Ook geven ze ruim vijftig studenten een beurs voor middelbare school of universiteit.

Project in het kort