Dr. Sophea Long is een arts die samen met vijf collega’s een eigen kliniek in Phnom Penh, Cambodja is begonnen. Hun doel: het helpen van de armen. Op de bovenste etage van zijn kliniek zijn kamers voor jongeren die gemotiveerd zijn om te leren, maar niet de kansen hebben gekregen om dat te doen. Hun onderkomen moest nodig opgeknapt worden.

De jongeren die hier wonen konden school niet afmaken vanwege de armoede van hun ouders. Zelf moeten ze geld verdienen om hun ouders, broers en zussen in hun dagelijks onderhoud te steunen. In de kliniek krijgen de jongeren een woning, kunnen ze hun studie afmaken en krijgen ze parttimebaan als beveiliger, gastheer, schoonmaker, kok of verzorger. Dr. Sophea Long geeft ze gratis onderdak, eten, medische verzorging en coaching. De stichting Tree for Hope betaalt hun opleiding.

Dankzij jouw hulp een eigen praktijk in Cambodja

En met succes! Zo wist een meisje dankzij dit project met succes haar opleiding tot vroedvrouw te voltooien. Zij ging terug naar haar eigen dorp en begon haar eigen praktijk. En een jongen haalde zijn diploma voor de studie ‘finance and banking’ en werkt nu bij een bank.

Het probleem bij dit project was dat het dak van de woning was gemaakt van zinken golfplaten, de muren waren van karton en multiplex. Het was er lawaaierig, er was geen privacy en het werd er bloedheet. De kliniek wilde deze woningruimte renoveren en voorzien van airco, maar had zelf niet genoeg financiële middelen om dit te regelen. Met uw hulp zijn deze problemen nu opgelost, en kunnen deze elf jongeren en meer studenten in de toekomst, zich veel beter concentreren op hun studie.

Bedankt voor je hulp!