In Modrica in Bosnië en Herzegovina wonen 285 psychiatrische patiënten in een oud en vervallen schoolgebouw. Deze mensen verdienen een beter onderkomen, daarom vragen we jouw steun bij de renovatie.

Het JZU Hospitaal is een instelling voor chronische psychiatrische patiënten. Hier wonen mensen die afhankelijk zijn van hulp van anderen. Helaas is er in Bosnië en Herzegovina weinig aandacht voor deze groep mensen. Er wordt dan ook maar minimaal budget beschikbaar gesteld om deze patiënten te verzorgen.

Hun gebouw moet dringend gerenoveerd

Het gebouw waarin ze wonen is een schoolgebouw uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is nooit grondig gerenoveerd en bevindt zich in slechte staat. De leiding deed daarom een dringend beroep op Stichting Proplan voor renovatie. Wilde Ganzen helpt mee.

Nieuwe kozijnen en deuren

Met jouw donatie worden de verrotte houten kozijnen vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Ook wordt het gebouw dan gelijk voorzien van dubbel glas. Tevens worden de twee toegangsdeuren vervangen. Hiermee is het gebouw weer wind- en waterdicht. Een belangrijke eerste stap voor een beter onderkomen voor deze kwetsbare groep mensen!

Voordat de winter begint

Steun jij dit project? Met jouw bijdrage hoeven de bewoners straks geen dekens meer voor de ramen te leggen als er weer eens een gure wind waait. Met een kleine bijdrage kunnen we samen – nog voordat de winter begint – de kwaliteit van leven van deze groep mensen al flink verbeteren!

Project in het kort

  • Hiermee help je 100 mensen
  • € 16.775
  • Bosnië en Herzegovina
  • 2023.0147