Kinderen die te vroeg geboren worden hebben extra zorg nodig. Zorg die in Tanzania vaak afwezig is, waardoor veel baby’s onnodig sterven. In Kabanga heeft het regionale ziekenhuis een speciale afdeling kunnen bouwen voor te vroeg geborenen. Hier krijgen kinderen de medische die ze nodig hebben.

Kabanga ligt in het westen van Tanzania. In deze regio is de kwaliteit van de gezondheidszorg onvoldoende. Er zijn weinig ziekenhuizen, er is een gebrek aan materiaal en onvoldoende gekwalificeerd personeel. Het Kabanga ziekenhuis is een uitzondering.

Droom van het ziekenhuis

In 1951 opgericht als missieziekenhuis, is het tegenwoordig een goed geleide medische organisatie dat van de overheid de status van ‘referral hospital’ (doorverwijsstatus) heeft gekregen. De droom van de hoofdverpleegkundige en de gynaecoloog van het Kabanga Hospital is het geven van goede zorg aan vrouwen: voor, tijdens en na de bevalling. Zo is er in 2012 al een prachtige nieuwe afdeling verloskunde gebouwd.

Project is succesvol afgerond, verslag liet even op zich wachten

In 2018 vroegen wij jouw hulp bij het opzetten van een afdeling voor te vroeg geboren baby’s. Voor deze kinderen waren toen nauwelijks mogelijkheden. Samen met de Kabanga Hospital Foundation is 15.000 euro opgehaald en heeft het ziekenhuis zelf 1.000 euro bijgedragen. De bouw is in 2019 van start gegaan en succesvol afgerond. Door een misverstand ontving Wilde Ganzen pas afgelopen jaar een verslag van de bouw. Maar dat neemt niet weg dat dit project een succes is geworden. Artsen en verpleegkundigen zijn bijgeschoold om de zorg voor te vroeg geboren baby’s naar een hoger niveau te tillen. En apparatuur, zoals couveuses, is aangeschaft.

Dankzij jouw bijdrage hebben de kinderen en hun ouders in deze regio hoop op een betere toekomst. Ieder jaar krijgen zestig te vroeg geboren baby’s goede verzorging krijgen. Bedankt!