Ja, dit verhaal gaat over neushoorns. Maar het gaat vooral over het positieve toekomstperspectief van jongeren in Gonja. Want het helpen van neushoorns daar, groeide uit tot hulp aan jongeren. 300 leerlingen volgen nu een beroepsopleiding.

In Gonja is een park om neushoorns te beschermen. Maar het behoud van dieren gaat ook over de mensen die in de omgeving leven. De bevolking moet een bestaan kunnen opbouwen en geen reden hebben om op ze te jagen. Dat begint met een goede opleiding. De Suzuki Rhino Club maakte een vakschool mogelijk, met onze steun.

Project in het kort

Trotse leerlingen

In juli 2015 is de school geopend. Er wordt autotechniek, metaal- en houtbewerking, toerisme en computer- en secretariële vaardigheid gegeven. De leerlingen zijn ontzettend gemotiveerd en trots op wat ze leren. Het bisdom van de nabijgelegen stad Same beheert de school en de overheid betaalt twee docenten.

Stimulans voor economie

Doordat jongeren nu een vak leren, zullen zij zich minder snel verliezen in alcohol, drugs of prostitutie. De jeugdwerkeloosheid zal dalen en het aantal tienerzwangerschappen afnemen. En ze leren niet alleen praktische vaardigheden, maar ook hoe ze moeten ondernemen. De verwachting is dat er kleine bedrijfjes zullen ontstaan voor de reparatie van brommers en fietsen, want die zie je veel in dit gebied. En geld verdienen betekent geld uitgeven. Dan gaat het economische vliegwiel draaien. Deze generatie heeft nu de kans om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Heeft u ook een bedrijf en wilt u zo’n mooi project steunen? U kunt als organisatie een concreet Wilde Ganzen-project ‘adopteren’ en zo helpen realiseren. Lees meer