In het plattelandsdorp Marambeka leeft de bevolking van landbouw en veehouderij. Dat levert hen slechts een dollar per dag op. Om ontwikkeling mogelijk te maken, richtte de lokale organisatie Mazingira jaren geleden een school op. Maar helaas kon die school destijds niet afgemaakt worden, tot nu.

De Nederlandse Sjoerd van den Heuvel woonde in Marambeka en hielp er om deze school af te maken. Helaas overleed hij begin 2015. Zijn familie richtte Stichting Mazingira op. “Sjoerd zag hoeveel je in dit dorp met weinig geld kunt doen”, vertelt zijn moeder Maria Michels.

Meer lokalen, meer kennis, betere ontwikkeling
Er zijn drie lokalen bijgebouwd met inrichting en lesmateriaal. Hierdoor hoeven de leerlingen niet meer op de grond te zitten en kunnen zij hun examens halen, waardoor de doorstroming naar vervolgopleidingen beter zal zijn.

“Vanzelfsprekend verandert dat hun toekomstperspectief volledig. Het idee van een mooie toekomst voor deze kinderen helpt ons in het rouwproces.”

Plek voor leraren
Ook is er een lerarengebouw bijgebouwd. Zo kunnen de leraren naast het schoolgebouw wonen. Voordeel is dat de overheid blijvend steunt in de vorm van lerarensalarissen en het leveren van boeken.

Project in het kort