Vlakbij de grens met Birma staat de Mae Tao oogkliniek voor oogpatiënten. Deze kliniek is uitgegroeid tot een belangrijke instelling in dit gebied, want oogziektes komen hier veel voor. Maar hun voortbestaan staat op losse schroeven, vanwege de toenemende kosten. “Daar willen wij graag met ons project wat aan veranderen”, zegt Arnold Roelofs van de Nederlandse Lions Werkgroep Blinden.

Te hoge kosten

“Het probleem is de extreem stijgende huurprijs, waardoor de ziekenhuisstaf de kosten niet meer kan dragen”, legt Arnold uit. “We willen daarom geld inzamelen om te voorkomen dat al deze mensen, oogpatiënten, straks geen oogzorg meer kunnen krijgen. We hebben al meerdere projecten gedaan die met oogzorg te maken hebben en het s iedere keer weer indrukwekkend om te zien wat er in een mensenleven gebeurt als mensen van blind naar ziend gaan.”

Project in het kort

Betere zorg voor oogpatiënten in Thailand oogkliniek

Opnieuw opbouwen voor oogpatiënten

De kliniek is onderdeel van een grotere kliniek met diverse afdelingen. De ziekenhuisstaf heeft een plan gemaakt om het gehele ziekenhuis opnieuw op te bouwen op een stuk grond vlakbij. Daar is de huurprijs veel lager. Om alles behapbaar te maken, heeft de staf voor verschillende onderdelen geld geworven. “Voor de oogkliniek ontbreken voldoende financiële middelen. Dat willen wij graag mogelijk maken met de Lions.”

Wil jij hier aan bijdragen? Maak het verschil en doneer vandaag nog!