21 straatkinderen in India wonen sinds kort in een pleeggezin. De pleegouders kunnen nog niet zonder financiële ondersteuning. Help jij deze gemotiveerde ouders?

In de miljoenenstad Bangalore helpt de Indiase organisatie BOSCO kinderen die op straat belanden. Ze proberen de families op te sporen en begeleiden zo veel mogelijk kinderen terug naar huis. Overal in de stad zijn vrijwilligers van BOSCO actief op plekken waar kinderen slapen en werken: op stations, markten, parkeerplaatsen en in de sloppenwijken.

Kinderen die al lang op straat leven krijgen hulp bij hun dagelijkse problemen. Er wordt gekeken naar hun persoonlijkheid en naar hun talenten, waarna ze worden gemotiveerd een opleiding te volgen en werk te vinden.

Liefdevolle omgeving

Maar eigenlijk hoort ieder kind thuis in een veilige en liefdevolle omgeving. Daarom heeft BOSCO de afgelopen jaren hard gewerkt aan het opzetten van pleegzorg voor kinderen zonder familie. In eerste instantie met steun van Cordaid zijn tientallen kinderen in een pleeggezin geplaatst. Helaas moest Cordaid haar activiteiten in India stopzetten, waarna stichting Raja met steun van de Vastenactie deze zorg verder mogelijk heeft gemaakt.

Nu is ook de Vastenactie weggevallen als financiële sponsor. De Indiase overheid heeft gelukkig stappen gezet om pleegzorg te financieren, maar de uitvoering van deze nieuwe zorgwet is nog niet rond. Wilde Ganzen vindt dat we de pleegouders en pleegkinderen nu niet in de steek kunnen laten, daarom doen we vandaag een beroep op jou om te helpen.

Zorgvuldige begeleiding

Het gaat om 21 kinderen die sinds kort in een pleeggezin wonen en negen nieuwe kinderen voor wie een pleeggezin wordt gezocht. Er vindt een zorgvuldige selectie van de pleegouders plaats en iedereen wordt goed begeleid. Er wordt ook alleen een kind in een pleeggezin geplaatst als er echt geen familie te achterhalen is en een kind mag nooit gescheiden worden van zijn of haar broers en zussen.

Help je mee om dit project voort te zetten totdat het met subsidie van de overheid gefinancierd kan worden? Met jouw steun worden pleeggezinnen ondersteund in het verzorgen van voormalig straatkinderen en gaan de kinderen naar school voor een betere toekomst!

Project in het kort