In een arme streek in India willen we een polikliniek bouwen, zodat de meest kwetsbare groepen toegang krijgen tot goede zorg. Help je mee?

De economie van India groeit razendsnel. Helaas profiteert nog lang niet iedereen van deze groei. In de streek Padampur zijn veel bewoners erg arm. Ze doen wat ze kunnen om vooruit te komen in het leven, maar dat is ontzettend moeilijk. Ze leven van slecht betaalde banen en moeten elke dag maar hopen dat ze genoeg geld hebben om hun kinderen te eten kunnen geven.

Project in het kort

Nauwelijks medische hulp aanwezig

In deze streek is de gezondheidszorg beperkt. Er zijn niet veel klinieken en de artsen en verpleegkundigen die er werken hebben vaak te weinig specialistische kennis om goede zorg te kunnen bieden. Alleen de rijken kunnen het zich permitteren om naar een goede kliniek te gaan.

Hierdoor is de kwaliteit van leven in deze regio laag. Zieke mensen krijgen niet de medicijnen die ze nodig hebben, zwangere vrouwen niet de begeleiding die noodzakelijk is en kinderen worden niet ingeënt tegen ziekten. Het sterftecijfer in Padampur is logischerwijs dan ook hoog.

Tijd om er wat aan te doen

Hoog tijd om daar wat aan te doen! Indiase organisaties hebben de handen ineengeslagen met stichting Armen en Wezen en Wilde Ganzen. Samen willen we een polikliniek bouwen in het dorp Deoli. Hier kunnen straks de meest kwetsbare mensen in de buurt goede zorg krijgen. Het wordt een laagdrempelige kliniek, waar niemand gediscrimineerd wordt.

Zwangere vrouwen, ouderen, kinderen en mensen met een beperking krijgen hier de beste hulp die mogelijk is. Er worden voorlichtingsprogramma’s opgezet, er komt een ambulance om zieken op te halen en goed opgeleide artsen en verpleegkundigen gaan de kliniek runnen.

De hele regio helpt mee

Vrijwilligers en mensen uit de buurt zetten zich ook voor deze kliniek in. Zo gaan ze niet alleen meehelpen in de kliniek, maar ook voedsel doneren. Twee lokale artsen hebben al toegezegd kleine operaties te willen uitvoeren en enkele winstgevende bedrijven in India zijn bereid iedere maand de kliniek financieel te steunen.

Nu de bouw van de kliniek nog en daar hebben we jouw hulp bij nodig. Gun jij de meest kwetsbare mensen in Padampur ook goede zorg en ondersteuning? Maak dan vandaag nog een donatie aan dit project aan ons over. Alvast hartelijk dank!