In de regio Tanga wonen veel boeren die op kleine stukjes land een zo groot mogelijke opbrengst proberen te realiseren.  Daar is water voor nodig en omdat dat vaak niet beschikbaar is moeten ze water kopen. Dat is een behoorlijke aanslag op hun inkomen. Ook is er tekort aan schoon en veilig drinkwater in de regio.

In Maringo Juu B en C is er een tekort aan veilig drinkwater. De bewoners zijn niet in staat om water naar hun dorpen toe te leiden. In Goka, Nkelei en Karumele komt er geen water meer uit de beschikbare waterpunten. Het waternetwerk daar moet hoognodig gerepareerd worden. De dorpen vroegen bij de Tanzaniaanse organisatie Chamavita om hulp.

Project in het kort

Eigen bijdrage

Als dit project kan doorgaan profiteren daar 11.665 mensen van. Er worden dan een regenwateropvangdam, pijplijnen, 2 opvangtanks, 9 watertappunten, 18 wastafels geplaatst en trainingen georganiseerd. De inwoners zullen gebruikersgeld gaan betalen voor onderhoud en er kunnen dan verdere investeringen aan het waternetwerk gedaan worden.

Waterbedrijf

De lokale organisatie Chamavita werkt lang samen met SPOT Tanzania en zij hebben al veel (water)projecten met elkaar gerealiseerd. Samen zijn ze bezig met het oprichten van een waterbedrijf. Een innoverend en ambitieus plan!

Deze dorpen in Tanzania willen graag toegang tot veilig drinkwater. Doneer voor dit project en geef de bewoners een gezonde toekomst.

SAMSUNG CAMERA PICTURES