Als er in India een kind geboren wordt met een handicap, wordt dat vaak gezien als straf. Deze kinderen worden weggehouden van de buitenwereld en hun ouders vinden het moeilijk om hulp te zoeken. De lokale organisatie Jesus Educational Trust (JET) heeft gelukkig wél oog voor deze kinderen. Zij krijgen steun van de Nederlandse organisatie Kindia.

In 1997 richtte JET een speciale school op, waar kinderen met een handicap kunnen leren en doordeweeks kunnen wonen. De school is officieel erkend en geregistreerd door de overheid. Alleen vanwege een wetswijziging komt het voortbestaan van de school in gevaar. Nettie Cleutjens-van Meel van Kindia vertelt: “Als stichting zetten wij ons in voor kwetsbare kinderen, dus hier willen wij wat aan doen. Kinderen gaan mij aan het hart. Een kind heeft nog een heel leven voor zich, daar kun je écht nog iets voor betekenen.”

Project in het kort

Jongens en meisjes gescheiden

“Deze school is heel belangrijk. De kinderen voelen zich er thuis en ze zijn als broertjes en zusjes voor elkaar. Het is één grote familie. Naast onderwijs krijgen ze er ook psychologische hulp. Maar de wet schrijft nu voor dat jongens en meisjes gescheiden faciliteiten moeten hebben en apart moeten slapen. Daarom wil JET een apart slaapgedeelte voor de jongens bouwen en er moet een veiligheidsmuur komen van de regering. Als dat er niet komt, moeten we óf de jongens, óf de meisjes er weghalen.”

Gelijkheid

“Het gaat om een klein aantal kinderen: 23. Het lijkt misschien een druppel op gloeiende plaat, maar veel druppels worden een plas. De kinderen zijn hier veilig en ze leren hier inzien dat ze iets kunnen toevoegen aan de samenleving, ondanks hun beperking.”

Een mooi project, nu het geld nog. Doe een gift voor gelijke kansen en een waardig leven voor deze kinderen!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.