Help Elize en Wijnand tbc te stoppen in de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea!

Het Kapuna ziekenhuis waar wij werken ligt middenin de jungle”, vertelt tropenarts Elize Mulder. “Er is geen weg naartoe. Mensen peddelen soms drie dagen in hun boomstam-kano over de rivier om hier te komen, want dit is de enige faciliteit in de wijde omtrek.”

Elize (30 jaar) en haar man Wijnand (32 jaar) wonen en werken sinds drie jaar in Papoea-Nieuw-Guinea, in de Gulf provincie. Een gebied waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Veel mensen wonen in hutten van bosmateriaal en bezitten niet meer dan wat kookgerei en een slaapmatje. Mensen drinken noodgedwongen het ziekmakende rivierwater en veel kinderen zijn ondervoed door het eenzijdige voedsel.

“Maar het grootste probleem hier is tuberculose”, zegt Elize. “Een besmettelijke infectieziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie. Die zorgt voor ontstekingen in het lichaam, vaak in de longen. Tbc moet je snel behandelen, maar helaas zien we patiĆ«nten vaak pas als ze sterk vermagerd zijn en hun familieleden al hebben besmet.”

Project in het kort

  • Kapuna, Gulf Province, Baimure district, Papoea-Nieuw-Guinea
  • Hiermee helpt u 12.000 mensen
  • Gezondheid
  • Totaal kosten van dit project : € 24.000,00
  • Uitzending van dit project : 24/09/2017 11:55 NPO 2
  • Project nr : 2016.0993

Van levensbelang

Het is letterlijk van levensbelang dat Elize en haar team snel en goed een diagnose kunnen stellen. Maar door het verouderde ziekenhuis en beperkte lab is dit nu niet mogelijk. Daarom vragen wij u om hulp.

Het ziekenhuis moet dringend gerenoveerd worden. Er is een nieuw laboratorium nodig voor een snellere diagnose. Maar ook nieuwe toiletten en douches. Want met een betere hygiĆ«ne zullen ook ziektes als diarree, cholera en knokkelkoorts zich minder snel verspreiden.”

Voor het nieuwe laboratorium en de aanleg van toiletten en douches is 24.000 euro nodig. We zouden het fantastisch vinden als we dat bedrag samen met jou bij elkaar kunnen krijgen! Mogen we op jouw bijdrage rekenen? Alvast heel hartelijk dank!

TBC is hier het grootste probleem. Je moet het snel behandelen.

Elize & Wijnand

Particulier Initiatief

Stichting Khuska

TBC is hier het grootste probleem. Je moet het snel behandelen.

Elize & Wijnand

Particulier Initiatief

Stichting Khuska