Voor 280 wezen en kwetsbare kinderen in een dorp in Oeganda willen we een school bouwen, waar ze goed onderwijs krijgen. Help jij mee?

Kinderen uit het dorp Opilitok in het oosten van Oeganda moeten lange afstanden lopen om naar school te kunnen gaan. Vooral voor jonge kinderen is het zo ver lopen, dat ze thuisblijven. De kinderen wonen in een regio waar Joseph Kony met zijn Verzetsleger van de Heer in het verleden duizenden mensen heeft gedood, waaronder veel ouders. Kinderen die als wees achterbleven hebben geen geld om schoolgeld of leermiddelen te betalen en krijgen daardoor geen onderwijs.

De kleuters krijgen al les!

De Oegandese organisatie KACCO helpt de kinderen in deze regio met effectieve oplossingen. Zo is er in het dorp Opilitok een stuk grond gekocht waar een kleuterschool op is gebouwd. Sinds februari 2017 krijgen de kleinste kinderen hier onderwijs. KACCO wil deze school graag uitbreiden met basisonderwijs voor alle groepen en een schoolkeuken en toiletten.

Het doel is een basisschool neer te zetten waar alle kinderen uit het dorp goed onderwijs kunnen krijgen, met beroepsgerichte opleidingsprogramma’s. Zo kunnen de kinderen makkelijker doorstromen naar vervolgonderwijs of een baan vinden, als dat nodig is.

Project in het kort

Op lange termijn zelfstandig verder

De school streeft er naar om op lange termijn zelfstandig verder te gaan. Ze vragen de ouders een financiële bijdrage en ze willen geld verdienen met de verkoop van handgemaakte producten en het verbouwen van groenten op de vruchtbare grond rondom de school. Weeskinderen hoeven natuurlijk geen schoolgeld te betalen.

Zes nieuwe klaslokalen

Help je samen met stichting Chica mee om deze school tot een succes te maken? We hebben 47.721 euro nodig voor de bouw van zes klaslokalen. In elke klas krijgen maximaal veertig kinderen les, waardoor ieder kind genoeg aandacht krijgt. Zodra het geld binnen is, kan de bouw beginnen!