Bij een zorgcentrum in Bulango in Ghana is grote behoefte aan een kraamkliniek. Dat is van levensbelang. Vrouwen moeten nu voor bevallingen grote afstanden overbruggen om bij een regionaal ziekenhuis te komen. Bij complicaties worden patiënten nog eens twintig kilometer vervoerd over moeilijk te berijden zandpaden. Daar gaan we wat aan doen!

Eerste twee kamers die onderdeel zullen uitmaken van de kliniek.

De lokale gemeenschap en de Ghana Health services (GHS) hebben gevraagd om de huidige kliniek uit te breiden met een kraamkliniek. Het doel is tevens dat ziekenhuisbevallingen worden gestimuleerd zodat er minder bevallingen door onbekwame hulp, in niet steriele thuissituaties plaatsvinden, met alle
complicaties van dien.

Nog teveel moeder- en kindsterfte

Hoewel de ontwikkelingen in Ghana ten aanzien van moeder- en kindsterfte de goede kant opgaan, overlijden in Ghana 1 op de 285 vrouwen aan de gevolgen van de bevalling en ongeveer 1 op de 13 kinderen voor het vijfde levensjaar. Ter vergelijking: in hetzelfde jaar in Nederland is de sterfte van vrouwen 1 op de 10.200 en is de kindersterfte tot 5 jaar 1 op de 250.

Project in het kort

Goede zorg voor moeder en kind

De bevolking van het Bongo District telt meer dan 84.000 inwoners. Dit gebied in Ghana behoort tot de armste gebieden van het land en bijna iedereen leeft op het platteland. De kraamkliniek wordt gebouwd met verschillende kamers, om goede zorg te kunnen bieden aan moeder en kind. Er komen verloskamers, polikliniekkamers, kraamkamers met bedden, een laboratorium en een apotheek. 25 vrouwen kunnen hier per maand op een veilige manier bevallen.

Help je mee aan het realiseren van een goede kraamkliniek voor de mensen in het Bongo District? Alvast dank voor je bijdrage!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.