Dit keer steunen we niet Ć©Ć©n school, maar verbeteren we het onderwijs op 28 basisscholen in een groot gebied in Kenia. We pakken verschillende problemen aan, zodat meer dan 10.000 kinderen naar een schone en gezonde school kunnen gaan.

Het onderwijs in Kenia zit in de lift. De overheid investeert veel geld in scholing, waardoor boeken en inschrijvingsgeld voor iedereen gratis zijn. Ook betaalt de regering de salarissen van de leerkrachten en is er in beperkte mate geld beschikbaar voor aanschaf van leermiddelen. Het gevolg is dat veel kinderen uit arme gezinnen nu eindelijk naar school kunnen.

Succes heeft keerzijde

Door dit mooie resultaat zijn er alleen onvoldoende klaslokalen en is er te weinig geld voor onderhoud en meubilair. Daarom schiet stichting Buru Nyakwere Nederland (SBNN) samen met hun lokale partner te hulp. Zij investeren in verschillende scholen in het westen van Kenia, zodat hier het basisonderwijs verbeterd wordt.

Brede aanpak voor 28 scholen

Vorig jaar is SBNN begonnen met een groot project voor 28 scholen in het gebied West-Nyakach. Wilde Ganzen steunde het eerste deel van het project en dit jaar gaan we er mee verder. Alle problemen waar de scholen tegenaan lopen worden aangepakt. Als een gebouw gerenoveerd moet worden, dan doen we dat. Als er uitbreiding nodig is, financieren we de nieuwbouw. De kwaliteit van onderwijs wordt verbeterd door training van de leerkrachten en schoolbesturen en door nieuwe boeken aan te schaffen. Extra aandacht is er voor schoon water en hygiƫne. Want in de omgeving van de scholen is er een groot tekort aan drinkwater en toiletten.

Goed onderwijs en hygiƫne

Het doel is om ervoor te zorgen dat op alle 28 scholen er straks nog beter onderwijs wordt gegeven en dat er genoeg klaslokalen zijn, met een zitplek voor ieder kind. Met voldoende toiletten en les in hygiƫne worden ziektes als diarree en cholera teruggedrongen. Door trainingen en workshops leren de scholen op eigen benen te staan, zodat in de toekomst onze hulp niet meer nodig is.

Steun je dit grote onderwijsproject? Samen kunnen we de toekomst van ruim 10.000 kinderen verbeteren!

Project in het kort