In samenwerking met stichting Niketan en de Bengaalse organisatie DRRA heeft Wilde Ganzen geholpen een school voor kinderen met een beperking in Bangladesh uit te breiden en de zorg te verbeteren.

Dit is Jim, een zwaar autistische jongen van 8 jaar. Samen met zijn ouders woont hij in een arme wijk van Dhaka in Bangladesh, waar niemand wist hoe ze goed met de beperkingen van Jim om moesten gaan.

Project in het kort

School voor kinderen uit kwetsbare gezinnen in Bangladesh

Via een maatschappelijk werker kwamen zijn wanhopige ouders in contact met een speciale school voor kinderen met een beperking. Deze school is opgezet door de Bengaalse organisatie DRRA, die samenwerkt met de Nederlandse stichting Niketan. 1.400 kinderen uit kwetsbare gezinnen krijgen hier les en behandelingen. Vrijwilligers van de school hebben fietsen gekregen, waarmee ze de ouders opzoeken en helpen bij de opvoeding.

Toen Jim naar deze school ging, gebeurde er iets bijzonders: het lukte juf Salma een band met Jim op te bouwen. Haar zachtaardige karakter, rustige stem en engelengeduld waren precies wat hij nodig had.

Wat heeft Wilde Ganzen gedaan?

  • financiering hek rondom de school en zorgboerderij voor de veiligheid van de kinderen;
  • 15 kinderen met een beperking hebben een training in catering gekregen;
  • kinderen met een gehoorprobleem hebben een hoortoestel gekregen;
  • kinderen hebben hulpmiddelen gekregen om zelfstandiger te worden en hun vaardigheden te verbeteren;
  • aanschaf speelgoed en lesmateriaal;
  • aanschaf fietsen voor vrijwilligers.