Dit is een hartverwarmend project van de familie Pannaiah. Uit naastenliefde zijn zij zelf in het zuiden van India les gaan geven aan straatkinderen. Nu staat hen een grote uitdaging te wachten.

Deze familie heeft een klein inkomen, maar een groot hart. Achter hun eigen huis, in een oude schuur, ontvingen ze kansarme kinderen gastvrij.

Er werd zo goed mogelijk lesgegeven. ’s Avonds gingen de schoolspullen aan de kant en werden er eenvoudige matjes in de schuur neergelegd, zodat kinderen die anders buiten sliepen een veilige slaapplek hadden.

Niet eens genoeg geld voor eten

Dat ging een tijdje goed, totdat de regering van India met strenge regels voor scholen kwam. Elke klas moest een eigen lokaal hebben en de kinderen die bleven slapen, moesten in een apart gebouw wonen. Begrijpelijke regels, maar voor de familie een enorm financieel probleem. Ze hadden niet eens genoeg geld om eten te kopen…

Sluiting van de school kon ternauwernood worden voorkomen met hulp uit Nederland. Stichting Kindia steunde het plan om de school flink uit te breiden. Dagelijks krijgen nu rond de 300 kinderen hier goed onderwijs. Niet meer in een schuur zonde ramen, maar in een echt schoolgebouw.

Een volgende ramp dreigt

Maar er dreigt een volgende ramp. In India zijn verhalen over misbruik en ontvoeringen van kinderen regelmatig groot nieuws. De overheid kwam daarom met weer een nieuwe regel: voortaan moeten scholen een muur om het terrein hebben. Zo blijven mensen met kwade bedoelingen buiten en kinderen veilig binnen.

Aanpassingen die ze niet zelf kunnen betalen

Lukt het niet om binnen een jaar die muur te bouwen, dan wordt het gebouw alsnog gesloten. Tegelijkertijd zijn er bij deze school meer toiletten nodig, plus een opvangsysteem voor regenwater. Allemaal aanpassingen die Raja Pannaiah en zijn vrouw Josephine onmogelijk zelf kunnen betalen.

Wil jij met ons de inzet van deze fantastische mensen steunen? Door letterlijk een steentje bij te dragen, blijft de school bestaan. Dat is het mooiste cadeau dat ze zich kunnen wensen. Mogen wij op jou rekenen?

Project in het kort