In het zuiden van Wit-Rusland, in de plaats Yelsk staat NashDom, een dagopvang voor kinderen met een beperking. Met minimale middelen proberen ze hier het maximaal haalbare te realiseren. Het centrum wil graag uitbreiden met een speeltuin.

In Wit-Rusland worden veel zaken door de overheid geregeld. Dit geldt alleen niet voor de zorg voor kinderen en jongeren met een fysieke of geestelijke beperking. Als zij niet mee kunnen doen in het reguliere onderwijs, is er vaak geen alternatief.

Veilige en stimulerende omgeving

In een afgelegen gebied biedt NashDom een veilige en stimulerende opvang voor deze kinderen. Enthousiaste begeleiders en vrijwilligers vangen er dagelijks 45 kinderen op. Er werken ook therapeuten die ieder jaar met zo’n 300 patiënten werken.

Samen met de Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik, vestiging Catharina van Renneslaan in Almelo willen we het opvangcentrum helpen bij de uitbreiding met een speeltuin. Want de dagopvang is van binnen goed onderhouden, maar lijkt van buiten net een gevangenis. Er is een troosteloze buitenruimte, maar er zijn geen enkele faciliteiten, waardoor kinderen nooit naar buiten gaan.

Gezond en leerzaam

De wens is dus de aanleg van een speeltuin, met geschikte grondbedekking en leuke educatieve toestellen. Zo kunnen de kinderen naar buiten voor frisse lucht en tegelijkertijd spelenderwijs leren. Het centrum is van plan buitenactiviteiten te organiseren voor een betere ontwikkeling van de kinderen. Want samen spelen is gezond en leerzaam.

Help je mee deze wens mogelijk te maken? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over! Alvast hartelijk dank.

Project in het kort