Al jaren steunt Wilde Ganzen het Mulanje Mission Hospital in Malawi. Het ziekenhuis vraagt je hulp bij de uitbreiding van de kinderafdeling en het verbeteren van de wandelpaden tussen de verschillende afdelingen. 

Ken je de English Reformed Church in Amsterdam? Deze prachtige kerk bestaat al sinds 1607 in het al even mooie Begijnhof. Een van de leden van deze kerk was in de jaren ’90 medisch directeur van het Mulanje Mission Hospital in Malawi. Zo is er een band ontstaan tussen het ziekenhuis en de kerk in Amsterdam.

Project in het kort

Malawi is een van de armste landen ter wereld. Het ziekenhuis ligt in het zuiden, in het district Mulanje en biedt zorg aan 100.000 mensen. De afgelopen jaren heeft Wilde Ganzen meerdere malen meegeholpen aan verschillende renovaties van dit ziekenhuis. Zo hebben we in 2018 de bouw van een kleine High Dependency Unit mede mogelijk gemaakt. Dit is een afdeling voor patiënten die niet op de intensive care hoeven te liggen, maar die wel extra zorg nodig hebben. Voorheen moesten deze patiënten naar een andere stad vervoerd worden.

Ernstig zieke kinderen in Malawi

Samen met de English Reformed Church vragen we nu jouw hulp bij de uitbreiding van de kinderafdeling. Deze afdeling heeft op dit moment geen reanimatieruimte voor ernstig zieke kinderen. Het ziekenhuis wil graag specialistische apparatuur aanschaffen en de afdeling opnieuw inrichten, inclusief renoveren van de muren zodat de hygiëne verbeterd kan worden.

Een ander probleem dat aangepakt moet worden zijn de wandelpaden tussen de verschillende afdelingen. Deze paden liggen buiten en raken tijdens zware regenbuien vaak beschadigd waardoor modder onder de schoenen van het personeel kan blijven plakken. Daarvoor is ook noodverlichting nodig, dat kan draaien op de zonnepanelen die er al liggen.

Help je mee deze plannen te realiseren? Het ziekenhuis hoopt straks betere zorg te kunnen bieden aan kinderen. Levens kunnen gered worden met nieuwe spoedeisende apparatuur, betere hygiëne, schonere wandelpaden en goede verlichting.