De tropische cycloon Freddy heeft in maart van dit jaar in Malawi en Mozambique een spoor van verwoesting achtergelaten. Honderden mensen kwamen om. Duizenden huizen en wegen raakten beschadigd. De dorpen rondom het ziekenhuis in Mulanje zijn zwaar getroffen. Wilde Ganzen is al jaren bij dit ziekenhuis betrokken en wil met dit project de mensen in deze regio steunen bij de wederopbouw.

Toen de cycloon aan land kwam viel er ontzettend veel regen in korte tijd. En dat in een periode aan het einde van het regenseizoen, waarbij de rivieren al hoog stonden. Medewerkers van het ziekenhuis verleenden niet alleen medische hulp, maar gingen ook naar de dorpen in het gebied om de schade op te nemen. Wat ze zagen was onvoorstelbaar.

Grote schade aan gebouwen en landbouwgrond

Duizenden huizen zijn ingestort en meer dan tweeduizend toiletten zijn onherstelbaar beschadigd. Vaak gaat het hierbij om gemeenschappelijke toiletgebouwen, waar meerdere gezinnen gebruik van maken. Cholera ligt op de loer. Ook is meer dan driekwart van de landbouwgrond voor mais weggespoeld. Mais is voor de bevolking het belangrijkste voedsel, waardoor hongersnood dreigt.

Wilde Ganzen verdubbelt de premie

Samen met Verburg Charity Foundation willen we de wederopbouw in het gebied zo snel mogelijk laten beginnen. Normaal geeft Wilde Ganzen 50% premie op het geld dat Verburg Charity Foundation ophaalt. Vanwege het grote belang van wederopbouw verdubbelen we het bedrag met 100% premie.

Wat er met jouw geld gedaan wordt

Jouw donatie gaat naar tijdelijke huisvesting voor mensen die hun huis kwijt zijn geraakt. Er worden schoolspullen gekocht voor lagere schoolleerlingen. Er worden zaaigoed voor mais en geiten uitgedeeld en boeren krijgen een training ‘klimaatbestendige landbouw’. En misschien nog wel het allerbelangrijkste op dit moment: er wordt gelijk begonnen met het herbouwen van toiletten en drinkwatervoorzieningen. Zo kunnen we hopelijk voorkomen dat er ziektes uitbreken.

Geld komt daar waar het nodig is

De herstelwerkzaamheden zijn al begonnen en duren tot december van dit jaar. Help jij de getroffen mensen in Malawi? Jouw steun is echt ontzettend hard nodig en samen met het ziekenhuis in Mulanje zorgen we ervoor dat jouw bijdrage daadwerkelijk terecht komt bij de mensen die getroffen zijn.

Project in het kort