Met een kleine donatie geef je 250 mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in India een stukje zelfstandigheid terug.

In India hebben mensen die verlamt raken vaak geen geld voor een goede medische behandeling. Een speciaal bed of een rollator kunnen ze niet betalen. En voor hun familie zorgen is vaak al helemaal niet meer mogelijk. Het trieste gevolg is dat deze mensen vanwege hun beperking door familie in de steek wordt gelaten. Eenzaam slijten ze hun dagen, totaal afhankelijk van anderen voor voedsel en wat wisselgeld.

Uitsluiting vanwege psychische problemen

En een andere groep die ook in een sociaal-isolement zit, zijn mensen met psychische problemen. Mensen die een psychose hebben gehad of depressief zijn. Deze groep wordt vaak uitgesloten van onderwijs en kan moeilijk werk vinden.

Indiase organisatie komt voor ze op

Voor beide groepen komt stichting Udavum Karangal nu in actie. Deze Indiase organisatie zet zich al jaren met veel succes in voor mensen die in de steek zijn gelaten. Van kinderen tot mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zij worden daarbij gesteund door stichting Helpende Handen en Wilde Ganzen.

Geiten en hulpmiddelen

Het plan is om 100 mensen met een dwarslaesie in het zuiden van India te ondersteunen in hun dagelijks leven. Per persoon wordt gekeken wat er nodig is. Dat kan een waterbed zijn, een rolstoel, luiers of voedsel. 150 mensen met psychische problemen krijgen een geit. Uit eerdere projecten is gebleken dat zo’n geitje een heel positief effect heeft. Geiten eten gras en hoeven dus geen dure voeding. Ze geven geitenmelk en je kunt er mee fokken. Door de jonge geitjes te verkopen verdienen mensen een goed inkomen.

Onbetaalbaar winstpunt

Het allerbelangrijkste is dat zo’n geitje een nuttige bezigheidstherapie is. Door het inkomen wat de mensen er mee verdienen, krijgen ze ook hun respectabele positie in de samenleving terug. Alleen dat al is voor deze groep een onbetaalbaar winstpunt.

Met jouw donatie geef je 250 mensen een betere toekomst. Een toekomst waarin de dagen niet altijd maar somber zijn, maar waar weer in gelachen kan worden en mensen weer gezien worden door anderen!

Project in het kort