“De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in het leven van anderen” ~Nelson Mandela

Wilde Ganzen maakt het verschil in het leven van anderen. Maar dat kunnen we alleen met steun van onze donateurs. Donaties zijn hard nodig om die vele, belangrijke projecten mogelijk te maken om armoede te bestrijden in de wereld. Wil jij ook het verschil maken in de levens van anderen? Bekijk hieronder welke manier het beste bij jou past of word direct donateur. Minimaal 88 cent van jouw euro gaat naar onze projecten, dus je donatie wordt goed besteed!

Word donateur of geef eenmalig

Als vaste donateur geef je iedere maand een door jou gekozen vast bedrag. Je helpt hiermee direct projecten te realiseren. Structurele bijdragen zijn zeer waardevol voor Wilde Ganzen, want ze geven ons de zekerheid om ons werk te kunnen blijven doen. Vanuit jouw vaste donatie kunnen we meerdere projecten mogelijk maken en zorgen voor continuïteit.

Wil je graag een specifiek land of een bepaald type project steunen? Dat kan met een eenmalige gift! Kies uit een van onze vele projecten het project wat het beste bij jou past. Bekijk alle projecten die nog steun kunnen gebruiken.

 

Steun het werk van Wilde Ganzen

Kinderen lopen langs de weg in honduras

Fonds op Naam

Wilt u persoonlijk betrokken zijn bij de besteding van uw geld? Dan is een Fonds op Naam een goed idee. Wilde Ganzen richt dit fonds voor u op en u bepaalt welk type projecten wij ermee steunen. Wij dragen zorg voor de administratieve afhandeling, zien er op toe dat uw donatie bij de juiste projecten terechtkomt en houden u op de hoogte van de projectontwikkelingen. Het bedrag is volledig aftrekbaar van de belasting en vrijgesteld van schenkingsrecht. Mogelijk vanaf €10.000 per jaar, voor de duur van 5 jaar.

Heeft u een vraag?

Maaike Koomen

Relatiemanager

Schenken met belastingvoordeel

De Belastingdienst een deel van uw gift laten betalen? Dat kan. Als u ons ten minste vijf jaar lang met een vast, zelf gekozen bedrag steunt en dit vastlegt in een overeenkomst, is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting. Dit heet een periodieke schenking.

Afhankelijk van uw inkomen krijgt u de helft van uw gift terug (37%-52%). Uw gift is dus meer waard, zonder dat het u meer kost! Voorheen was hiervoor een notariële akte vereist, maar nu kunt u dit direct met ons regelen.

Print het schenkingsformulier (pdf) uit en stuur het ingevuld naar ons op. U kunt het ook digitaal invullen, afdrukken, ondertekenen en naar ons opsturen, maar let op: het is helaas niet mogelijk het formulier ingevuld op te slaan op uw computer. Een kopie van het formulier sturen wij u door onze directeur ondertekend terug. Ontvangt u het formulier liever per post om in te vullen? Neem dan contact op met Viola van Dalfsen.

Bereken uw voordeel
Viola van Dalfsen

Heeft u een vraag?

Viola van Dalfsen

Medewerker Serviceteam Fondsenwerving

Nalaten

Zo’n 800 miljoen mensen leven in extreme armoede. Door Wilde Ganzen op te nemen in uw testament, geeft u ook na uw overlijden duizenden mensen een kans op een betere toekomst. Met uw nalatenschap ondersteunen wij kleine projecten op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid, gezondheid, water en voedselzekerheid.

Een kwart van onze steun aan deze kleinschalige projecten kunnen we doen dankzij inkomsten uit erfenissen. En we hoeven er geen erfbelasting over te betalen, waardoor uw volledige gift ten goede komt aan Wilde Ganzen.

Meer over nalaten aan Wilde Ganzen leest u hier.

Heeft u een vraag?

Emmy Janssen

Relatiemanager Nalatenschappen en Bijzondere Giften

Kom in actie

Draagt u Wilde Ganzen een warm hart toe en vind er binnenkort een bijzondere gebeurtenis plaats? Misschien is dat een goede gelegenheid om een inzameling te houden waarmee u de projecten van Wilde Ganzen steunt. In plaats van cadeaus of bloemen kunt u familie, vrienden of kennissen vragen om een donatie te doen voor  Wilde Ganzen. Met uw bijdrage maakt u verschil in levens van mensen in armoede. Als u dat wenst, kunt u ook voor een specifiek project een inzameling houden. Neemt u gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Lees hier meer
Viola van Dalfsen

Heeft u een vraag?

Viola van Dalfsen

Medewerker Serviceteam Fondsenwerving

Lachende kinderen uit Kenia in rode kleding

Steun ons met uw bedrijf

Heeft u het druk met het runnen van uw bedrijf maar wilt u óók graag iets betekenen voor mensen die in armoede leven? Kies dan voor een bedrijfsdonatie aan Wilde Ganzen. U kunt kiezen voor een gift die wij vrij kunnen besteden, doneren aan een specifiek project dat aansluit bij de interesse of geografische focus van uw bedrijf of een fonds op naam starten. Wilt u liever een diepgaande, meerjarige samenwerking? Dan bekijken we graag samen hoe we elkaar kunnen versterken. Per samenwerkingsvorm geven wij graag informatie over de belastingaftrek.

Heeft u een vraag?

Maaike Koomen

Relatiemanager

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.