Groep mensen in Afrika die omhoog kijken.

Start een eigen stichting met Droom en Daad

21 januari 2019

Zelf een NGO of stichting oprichten om mensen in armoede te helpen. Het is de ultieme droom van veel mensen die hun hart verloren hebben aan een land na een mooie reis. Aan goede bedoelingen en ideeën is meestal geen gebrek. Maar hoe pak je het verder aan? Tijdens de boekpresentatie van het boek Droom en Daad krijg je handige inside tips om direct zelf aan de slag te gaan.

Bianca Looman en Roek Lips, schrijvers van Droom en Daad
Bianca Looman en Roek Lips

Stichtingen die kleinschalige hulp bieden in het buitenland worden ook wel particuliere initiatieven genoemd. Het oprichten van zo’n initiatief staat centraal in het boek Droom en Daad van Bianca Looman en Roek Lips. Droom en daad wordt op 23 januari gepresenteerd in Club Air in Amsterdam.

Voorafgaand aan de boekpresentatie geeft wetenschapper Sara Kinsbergen van de Radboud Universiteit een kort college voor de Universiteit van Nederland. Als onderzoeker naar particuliere initiatieven weet ze precies waar de knelpunten én mogelijkheden liggen. Je leert tijdens dit college dus wat je wel en wat je vooral niet moet doen. Het college wordt opgenomen en is later ook terug te zien via YouTube.  Boekcover Droom en Daad

Programma

12:00 –  opening

12:05 – college van Sara Kinsbergen – i.s.m. Universiteit van Nederland.

12:20 – paneldiscussie

12:40 – formele overhandiging

13:00 – lunch + borrel

De deuren gaan om 11:30 open voor de inloop.

Meld je aan

Heb je interesse in het boek Droom en Daad en wil je meer leren over het oprichten van een eigen stichting? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.