Deel je talent met de wereld! Albert Schweitzer Prijs 2018 van start

16 januari 2018

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar? En heb een mooi idee om de gezondheid in Afrika te verbeteren? Doe dan mee met de Albert Schweitzer Prijs!

Je talenten inzetten voor de gezondheid van je medemens in Afrika, daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Jongeren tussen 18 en 35 jaar die werken aan een bijzonder initiatief om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren, kunnen meedingen naar de Albert Schweitzer Prijs en maken kans op een startsubsidie van €5000, op 2 aanmoedigingsprijzen én op de publieksprijs.

Het NASF reikt de AS Prijs jaarlijks uit. De achtste editie van de uitreiking van de AS Prijs vindt plaats op 14 april 2018 tijdens de Afrikadag in Amsterdam.

Naar de website van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds.

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het NASF jongeren betrekken bij het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika. Hiermee treed het fonds in de voetsporen van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965). Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1951 de Nobelprijs voor de vrede.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.