Kraamkliniek Malawi van Passion for People winnaar Gouden Gans Verkiezing

15 februari 2017

‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s die goede start meegeven die ze verdienen’, aldus de overgelukkige Hans Baltussen van Passion for People. Deze stichting uit Boxmeer wint €10.000 in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen.

Klik op de foto voor beelden van de uitreiking Gouden Gans.

In deze verkiezing staan projecten tegen armoede centraal. De kraamkliniek in Malawi kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek.

Het prijzengeld besteedt de stichting aan de inrichting van de kraamkliniek van het Trinity Hospital in Muona, Malawi. De bouw van de kliniek is in volle gang. Wilde Ganzen steunt Stichting Passion for People financieel, met expertise en haar netwerk. Wilde Ganzen organiseerde de Gouden Gans Verkiezing om projecten om armoede te bestrijden van Particuliere Initiatieven waarmee zij samenwerkt in het zonnetje te zetten. Passion for People deed mee en riep haar achterban op te stemmen om naast de bouw ook de inrichting van de kliniek te bewerkstelligen. Met het winnen van de €10.000 is die droom uitgekomen.

‘De moeder- kindersterfte is hoog in Malawi. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne.’ Hans Baltussen, IC-verpleegkundige in het Radboudumc en docent Verpleegkunde aan het ROC in Nijmegen, werd geraakt door de barre omstandigheden toen hij de kliniek in het zuiden van Malawi voor het eerst bezocht. Daarom maakte Baltussen met zijn stichting Passion for people een plan om 4 verloskamers te bouwen.

Lees ook het artikel op WereldDoeners van OneWorld: Gouden Gans winnaar strijdt tegen moeder- en kindsterfte in Malawi.

Meer dan een van onze projecten helpen?

Steun het werk van Wilde Ganzen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.