Better Care Network

Better Care Network Netherlands voert in november de campagne ‘Stop Weeshuistoerisme’. Hierin worden jongeren ontmoedigd vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. Via social media krijgen ze heldere informatie over de risico’s die gepaard gaan met dit soort werk en wat goede alternatieven zijn als je een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld.

Bezoek de campagnewebsite Stop Weeshuistoerisme.

In Nederland is een groot aantal organisaties al jarenlang in binnen- en buitenland actief betrokken bij de zorg voor kinderen zonder adequate ouderlijke zorg. Een aantal organisaties, waaronder Wilde Ganzen, heeft in 2007 het initiatief genomen om een Nederlandse afdeling van Better Care Network op te richten.

Het VN Verdrag voor de Rechten van het Kind (1989) en de Richtlijnen voor Alternatieve Zorg voor Kinderen (2009) zijn richtinggevend voor het werk van Better Care Network Netherlands.

Nieuws

 • Meisje poseert voor twee weeskinderen.
  Better Care Network

  #StopWeeshuisStage van start

  Met #StopWeeshuisStages waarschuwen we Nederlandse jongeren voor de gevolgen van stage lopen in buitenlandse weeshuizen.

  10 december 2018
 • Better Care Network

  Campagne Stop Weeshuistoerisme wint Hoogvlieger Award!

  Op dinsdag 26 juni werden weer de IDleaks Awards uitgereikt in Pakhuis de Zwijger. De awards stellen beeldvorming in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingssector aan de kaak…

  28 juni 2018
 • Better Care Network
  Better Care Network

  Better Care Network: Vrijwilligerswerk in “weeshuizen” waarom niet

  Vrijwilligerswerk en stages in weeshuizen zijn erg populair: een combinatie van “iets goeds doen” voor kinderen, een cultuur leren kennen en een verre reis. En,…

  8 februari 2018

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.