Emmy Janssen helpt u met uw nalatenschap

Bent u aan het nadenken over uw nalatenschap en overweegt u om Wilde Ganzen op te nemen in uw testament? Dan is de kans groot dat u in contact komt met Emmy Janssen. Zij helpt mensen met het organiseren en structureren van hun nalatenschap. In deze column vertelt ze over wat zij voor u kan betekenen als u Wilde Ganzen als een van uw erfgenamen of legatarissen wilt aanwijzen.

 

Vraag de gratis brochure aan

Persoonlijke en warme gesprekken

“Als mensen contact zoeken met Wilde Ganzen over hun nalatenschap, dan kunnen ze met mij de mogelijkheden bespreken. Afhankelijk van wat mensen prettig vinden stuur ik ze informatie op of ga ik bij ze langs. Dit is altijd vrijblijvend. Mensen zitten nergens aan vast.”

“Sommige mensen vinden het fijn om thuis aan hun eigen tafel te zitten om over dit soort zaken te praten. Dat vind ik zelf ook fijn. Het zijn vaak persoonlijke en warme gesprekken die echt ergens over gaan. En thuis voelt het vaak wat laagdrempeliger. Mensen kunnen daardoor ook makkelijker de vragen stellen die ze willen stellen.”

Het gesprek over de nalatenschap

“Gesprekken over iemands nalatenschap duren vaak anderhalf uur. Soms zelfs langer, want er is een hoop te bespreken. Ik leg uit waar mensen aan moeten denken voordat ze naar de notaris gaan. En wat de mogelijkheden zijn als ze willen nalaten aan Wilde Ganzen.”

 

Vraag de gratis brochure aan

 

“Maar de gesprekken gaan ook over het leven. Mensen hebben vaak iets meegemaakt waardoor ze affiniteit hebben met Wilde Ganzen. Ze hebben vaak veel vragen, maar ze vinden het ook prettig als ik met ze meedenk. Bijvoorbeeld over een codicil of wat ze met hun digitale nalatenschap gaan doen. Veel mensen zitten op Facebook en Google, maar weten nog niet wat daarmee moet gebeuren als ze er niet meer zijn.”

“Ik bespreek ook de juridische kant van een nalatenschap. Hoe gaat het in zijn werk als iemand Wilde Ganzen als erfgenaam aanwijst? En wat is het verschil tussen een erfstelling en een legaat? Omdat er veel wordt besproken, maak ik na afloop altijd een gespreksverslag. Dan kunnen mensen dat ook meenemen naar de notaris als ze dat willen, zodat ze daar echt goed voorbereid naartoe gaan.”

Veel mensen zitten op Facebook en Google, maar weten nog niet wat daarmee moet gebeuren als ze er niet meer zijn.

Wilde Ganzen als executeur

“Het is niet alleen mogelijk om Wilde Ganzen in je testament op te nemen als erfgenaam of legataris. Wilde Ganzen kan ook worden aangewezen als executeur. Dan doen we de hele afwikkeling van de nalatenschap van a tot z. Dit doen wij alleen onder bepaalde voorwaarden. Daarom willen wij ook altijd vooraf in contact komen met iemand die dat overweegt.

“Maar ook als Wilde Ganzen niet de executeur is, dan is het fijn als alles overzichtelijk op papier staat. Bijvoorbeeld een overzicht van de verzekeringen en abonnementen die iemand heeft, de financiële zaken, en waar de huisdieren naartoe moeten. Wij hebben daar een erfenisdossier voor opgesteld. Die kunnen mensen thuis op hun gemak invullen. Dan hebben ze alles goed op papier staan en dat scheelt een hoop uitzoekwerk voor wie de executeur is.”

In veel gevallen kan de nalatenschap vlotter worden afgewikkeld als er een executeur is.

“Het is niet verplicht om een executeur te benoemen, maar ik raad het wel altijd aan. Als je geen executeur benoemt dan zijn de erfgenamen gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling. In veel gevallen kan de nalatenschap vlotter worden afgewikkeld als er een executeur is. Die persoon kan al binnen een paar dagen een Verklaring van Executele van de notaris ontvangen. Dan kan die persoon meteen aan de slag. Dan kun je bijvoorbeeld direct bij de bankgegevens om betalingen te verrichten. Dus dat is efficiënter. ”

Wie neemt Wilde Ganzen op in hun testament?

“Ik vind het bijzonder als mensen Wilde Ganzen in hun testament opnemen. Vaak zijn dat echtparen zonder kinderen of alleenstaanden. Maar steeds vaker spreek ik ook mensen met kinderen die toch ook iets aan een goed doel willen nalaten. Dat heeft met een stukje solidariteit en naastenliefde te maken. Natuurlijk gaat dan ook een deel naar de kinderen, maar wij zijn blij met elk bedrag dat we mogen ontvangen.”

 

Vraag de gratis brochure aan

 

Heeft u vragen over nalaten of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Emmy Janssen via 033-2045522 of emmy@wildeganzen.nl.