Frame, Voice, Report!

Samen met partners in 7 Europese landen voeren Wilde Ganzen en het 4de pijlersteunpunt van 11.11.11 het subsidieprogramma Frame, Voice, Report! uit. Een programma met als doel mensen in Nederland en Vlaanderen te informeren en te betrekken bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen.

We doen dat omdat uit onderzoek telkens weer blijkt dat het wereldbeeld van de gemiddelde Nederlander en Vlaming behoorlijk negatief is. Veel mensen denken dat het nog steeds heel slecht gaat met de wereld en zeker met de ‘derde wereld’. Ze denken dat er meer en meer mensen zijn die lijden aan honger, ziekte en gebrek, dat er maar bar weinig verbeterd is. Door dat negatieve wereldbeeld verliezen mensen hoop, en geloven ze niet meer dat we samen daadwerkelijk verandering tot stand kunnen brengen, en al hebben gebracht. Zonder besef van vooruitgang sluiten mensen zich af voor de wereld en zijn ze niet meer bereid iets bij te dragen aan verdere vooruitgang in de toekomst.

Wilde Ganzen zet zich al 60 jaar in voor vooruitgang. Met jaarlijks meer dan 250 kleine praktische projecten, uitgevoerd samen met particuliere initiatieven. In Vlaanderen gebeurt iets vergelijkbaars; daar zetten 780 – 4de pijlers zich in voor verbetering en worden daarbij ondersteund door het 4de Pijlersteunpunt van onze partner 11.11.11.

Samen met 4de pijlers en particuliere initiatieven brengen we wereldwijd positieve verandering in het leven van vele mensen. Dagelijks zien we daarbij dat er juist enorm veel verbetert, en ook uit onderzoek blijkt dat telkens weer. In 60 jaar hebben miljarden mensen zich ontworsteld aan honger en armoede, is er steeds minder oorlog en conflict en hebben meer en meer mensen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

Maar, nog steeds worden er teveel mensen getroffen door armoede en honger en er zijn ook nieuwe problemen. Migratie, klimaatverandering en genderongelijkheid zijn er drie. Veel meer dan in het verleden zijn dat problemen waar we samen iets aan moeten doen, problemen die ons allemaal raken. Door steeds meer energie te gebruiken, worden iedereen geconfronteerd met een steeds gevaarlijker en onvoorspelbaarder klimaat. Door gebrek aan duurzame investeringen en toekomst perspectief verlaten mensen wereldwijd huis en haard. Vrouwen worden nog te vaak uitgesloten terwijl zij juist de motor zijn van positieve ontwikkeling.

Als we mensen echt weten te bereiken met informatie over de geboekte vooruitgang kunnen we ze ook betrekken bij wat ons als wereldburgers samen nog te doen staat. Als Wilde Ganzen en 11.11.11. zijn we daar alleen niet toe in staat daar hebben we jullie bij nodig. Daarom willen we jullie via Frame, Voice, Report!  uitnodigen om samen de mensen in Nederland en België te informeren en te betrekken bij een betere toekomst voor iedereen.

Meer informatie en de mogelijkheid een aanvraag in te dienen vind je op de website van het subsidieprogramma Frame, Voice, Report!

Nieuws

 • Een persoon overhandigt document aan iemand anders.
  Frame, Voice, Report!

  Nieuwe ronde subsidies van Frame, Voice, Report!

  Het programma Frame, Voice, Report! daagt kleine ontwikkelingsorganisaties uit om vóór 31 januari 2019 een plan voor een communicatieactiviteit in Nederland of Vlaanderen in te dienen. Doe mee!

  6 december 2018
 • Frame, Voice, Report!

  Wilde Ganzen zoekt beoordelingsconsultants

  Voor het Europese subsidieprogramma Frame, Voice, Report zoekt Wilde Ganzen een drietal beoordelingsconsultants. Deze consultants gaan onafhankelijk de kwaliteit en inhoud beoordelen van door kleine…

  18 april 2018
 • Frame, Voice, Report!

  Subsidieprogramma Frame, Voice, Report! van start

  Kom naar de inspiratiebijeenkomst Frame, Voice, Report! op zaterdag 7 april in Utrecht! Draagt jouw organisatie op een praktische…

  16 februari 2018

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.