Leuk dat je onze website bezoekt! Bij Wilde Ganzen zorgen wij ervoor dat Nederlanders die iets willen doen aan armoede, gaan samenwerken met mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Deze mensen noemen wij aanpakkers: ze zien een probleem en steken de handen uit de mouwen.

Wij geven trainingen en geld zodat ze bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en waterputten kunnen bouwen. Zo krijgen kinderen in arme dorpen en buurten meer kansen op een goede toekomst.

Tyleck rijd op een paard met een vlag in zijn hand.

Tyleck is jockey in Mongolië

Tyleck woont in Mongolië: een land met uitgestrekte steppen. Ze verhuist met haar ouders, zes zussen en één broertje in een tent van plek naar plek. Zoals alle nomaden doen. Op haar derde leerde ze al paardrijden, net als iedereen in de familie. Op haar vijfde deed ze mee aan haar eerste wedstrijd.

Margret uit Oeganda

Margret uit Oeganda is een aanpakker

In Oeganda krijgen veel kinderen thuis te weinig eten. Ouders hebben niet veel geld om eten te kopen en ze weten vaak ook niet goed hoe je zelf groenten kan verbouwen in eigen tuin. Margret wilde daar wat aan doen. Daarom werd ze lid van het Greenteam en leerde hoe je groenten moet verbouwen.