In juni 2022 vroegen wij onze donateurs wat liefde te sturen naar stichting Goeie Hoop in Zuid-Afrika. En die liefde is ontvangen! Meer dan 100 tekeningen versieren de kamers van kinderen met een beperking in Kaapstad. “Ze waren er stil van”, aldus projectleider Ida Born.

Ida overhandigt de kaarten aan een meisje met een beperking in Zuid Afrika.
Ida heeft de kaarten zelf overhandigd.

Misschien weet je het nog: vorig jaar vroegen wij jouw steun bij de bouw van dagopvang voor kinderen met een beperking. Deze opvang is hard nodig, want moeders in de townships van Kaapstad zijn radeloos als ze een kind met een handicap krijgen. Ze hebben nauwelijks geld, schamen zich voor hun kind en weten niet waar ze aan moeten kloppen voor hulp, zorg en onderwijs.

Liefde en aandacht voor kinderen uit de townships

Het Nederlandse echtpaar Erwin en Ida Born emigreerden jaren geleden vanuit Lelystad naar Zuid-Afrika en zetten zich voor kinderen in nood. Bij Kaapstad geven ze in zorgcentrum ‘Goeie Hoop’ kinderen een veilige plek. Uit ervaring weten ze dat kinderen door liefde en aandacht opbloeien.

Met de steun van onze donateurs wordt er nu hard gewerkt aan de bouw van de dagopvang. De werkzaamheden gaan zo voorspoedig dat binnenkort de eerste ouders er hun kinderen met een gerust hart naartoe kunnen brengen!

De kaarten hangen bij de kinderen thuis

Ondertussen zorgen de tekeningen uit Nederland voor een big smile op de gezichten van kinderen met een beperking. Ida heeft de kaarten bij de kinderen thuis opgehangen, met ‘Lief vir jou’ (veel liefs) uit Nederland.

Nog meehelpen?

Wil jij nog meehelpen dit opvanghuis af te bouwen? Graag! Kijk hier wat jij nog kunt doen om te helpen.