Wilde Ganzen gaat nauwer samenwerken met Partin, de branchevereniging voor Particuliere Initiatieven. Beide partijen hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst getekend. Partin gaat onder andere een loket openen waar projecten kleiner dan €6.000 ingediend kunnen worden.

Wilde Ganzen en Partin werken al langer samen. Zo organiseren we samen jaarlijks de Wilde Ganzen-Partindag en werken de collega’s van Partin sinds januari vanuit ons kantoor in Amersfoort.

Kees de Jong ondertekent de raamovereenkomst tussen Wilde Ganzen en Partin
De ondertekening van de raamovereenkomst tussen Wilde Ganzen en Partin.

Directeur Kees de Jong: “Samen kunnen Wilde Ganzen en Partin de particuliere ontwikkelingsinitiatieven (POI) nog veel beter ten dienste zijn. POI is een beweging met haarvaten in heel de samenleving en is daarmee een strategische pijler voor maatschappelijk draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking. Ook zit er veel innovatie-kracht bij deze kleine organisaties. Het is belangrijk om hierin te investeren.”

Onderdeel van de samenwerking Wilde Ganzen-Partin is de opening van een loket voor ontwikkelingsprojecten kleiner dan €6.000: Wilde Ganzen Klein. Kees de Jong: “Zo hopen we beginnende POI en organisaties waarmee we nog niet eerder hebben samengewerkt, samen met hun partners in ontwikkelingslanden, een steun in de rug te geven. Niet alleen financieel, maar ook om hun werkwijze te versterken.”

De Wilde Ganzen-Partindag is dit jaar op 3 oktober in Bunnik.