In een afgelegen gebied in Nepal willen we investeren in de kwaliteit van onderwijs door 22 scholen te renoveren en in te richten.

De aanpakkers waar Wilde Ganzen mee samenwerkt, worden vaak geraakt door armoede als ze op vakantie door een land reizen. Dat overkwam ook Froukje Nijholt van Stichting Studentenprojecten Nepal. “Ik zag enorme armoede, maar zag ook de veerkracht van de mensen in dit land. Wat een verschil in kansen voor jongeren in Nepal en in ons land, dacht ik toen. Ook ontdekte ik dat er maar drie computers op de universiteit met 2000 studenten waren, maar die waren bestemd voor de administratie…”

Jongeren plukken de vruchten

Na haar reis besloot Froukje een stichting op te richten. In samenwerking met partners in Nepal en Wilde Ganzen zijn daarna meerdere scholen gebouwd, zijn er onderwijsverbeteringsprojecten gestart en hebben duizenden jongeren de vruchten geplukt van hun inzet.

Groot gebrek aan faciliteiten

Om opnieuw het verschil te kunnen maken steunen we dit jaar een project om voor meerdere scholen meubilair aan te schaffen, computers te installeren, speelplaatsen te renoveren en boeken en schriften te kopen. Hard nodig, want alle scholen liggen in afgelegen gebieden in het Ghorka-district. Hier is een groot gebrek aan faciliteiten en kan de kwaliteit van het onderwijs nog een stuk beter.

22 scholen in Nepal

Dit project wordt uitgevoerd door Village Environment Nepal, een organisatie met veel kennis op het gebied van onderwijs in deze regio. Zij zullen er voor zorgen dat op 22 scholen in totaal de leerprestaties van de kinderen wordt verbeterd, dat kansarme groepen eindelijk toegang krijgen tot onderwijs en dat vooral meisjes leren om te gaan met computers. In totaal gaan 4.000 kinderen en hun leraren profiteren van dit mooie project.

Steun deze investering in het onderwijs van Nepal en maak vandaag nog een donatie aan ons over!

Project in het kort