Voor kinderen met een beperking is een zwembad een noodzaak. Ze kunnen er heerlijk ontspannen en goed hun spieren trainen. Op heel Bali is nog geen speciaal zwembad voor deze kinderen. Zullen we daar verandering in brengen?

Kinderen die op het Indonesische eiland Bali geboren worden met een lichamelijke of geestelijke beperking hebben straf gekregen. Tenminste dat is wat ze op dit eiland vaak geloven. Hun ouders zullen wel iets verkeerd gedaan hebben in een vorig leven…

Project in het kort

Nutteloos

Wat je dan krijgt is dat kinderen met een beperking niet geaccepteerd worden. Mensen zien ze als nutteloos en er wordt dan ook niet veel gedaan om deze kinderen te helpen. Dat is zowel voor het kind als de ouders een drama. Ze moeten de zorg zelf maar regelen, wat betekent dat pa of ma thuis moet blijven en dus niet bij kan dragen aan het gezinsinkomen. Arme gezinnen worden zo nog armer. Wat je dan vaak ziet is dat de ouders toch maar gaan werken. Hun kind moet dan de hele dag in bed blijven liggen.

Dit kan natuurlijk niet! Dat vindt ook de PURE! Foundation. Zij doen vrijwilligerswerk op onder andere Bali en helpen de Indonesische organisatie Yayasan Widya Guna. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een beperking. Zo beheren ze een activiteitencentrum waar naast aanvullend onderwijs (zoals Engelse les en computervaardigheden) gezondheidszorg op maat wordt aangeboden. 44 kinderen met een hersenverlamming, downsyndroom of bijvoorbeeld autisme krijgen hier goede zorg en begeleiding. Wie niet naar hun centrum kan komen, krijgt fysiotherapie aan huis.

Een stuk blijer

Wat zou het mooi zijn als we voor deze kinderen een speciaal zwembad kunnen bouwen. Want zo’n lekker warm bad van 32 graden zorgt voor een flinke verbetering van de lichamelijke conditie van kinderen en ze worden er een stuk blijer van! Over het onderhoud van het trainingsbad is ook goed nagedacht: er worden twee stafleden opgeleid.

Nu is er op heel Bali nog niet zo’n speciaal zwembad. Er zijn wel gewone zwembaden, maar die willen geen kinderen met een beperking toelaten. Help jij mee om dit trainingsbad te bouwen? Zo wordt aquatherapie voor deze geweldige kinderen een springplank naar een beter leven!