In Nepal gaan we vijftien arme families steunen die geen vaste plek hebben om te wonen. Ook bouwen we een nieuwe keuken bij een kleuterschool en helpen we bij het verbouwen van groenten.

In de plaatsen Ratnanagar en Khairahani wonen mensen in slechte omstandigheden. Er is veel armoede in de regio, wat komt door een combinatie van hoge werkeloosheid, slechte infrastructuur en weinig onderwijs.

Vijftien gezinnen een eigen huis

Door de lokale organisatie Sapana Village Social Impact zijn vijftien families geselecteerd die allemaal een eigen huis krijgen. Nu zijn deze mensen nog afhankelijk van anderen en zijn ze vaak gedwongen te verhuizen. Samen met de lokale overheid krijgen ze een stuk grond en een stevig huis om in te wonen. Dit geeft de families rust en de gelegenheid om te focussen op werk en inkomen.

Bouw keuken bij kleuterschool

Om ook de laaggeletterdheid aan te pakken, is het tweede plan om te investeren in de lokale kleuterschool. Er wordt een nieuwe keuken gebouwd, maaltijden gesponsord en de school wordt geholpen bij het opzetten van een groentetuin. Voor de kleuters komt er educatief speelgoed en meubels voor in de lokalen. Door deze investering worden kinderen beter voorbereid op de basisschool en is de kans een stuk groter dat ze vervolgonderwijs afmaken. Zo wordt op de lange termijn de cirkel van armoede doorbroken en kan de gemeenschap werken aan het opbouwen van hun economie en sociale welzijn.

Op weg naar een eerlijke wereld

Wilde Ganzen steunt dit mooie project samen met Stichting Soul Venture. Deze organisatie wil reizen duurzamer maken en de overgang naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld versnellen door lokale projecten te ondersteunen. Soul Venture is de charitatieve stichting van Riksja Travel. Deze reisorganisatie biedt reizen aan naar ruim veertig bestemmingen, veelal in lage en middeninkomenslanden waar kansenongelijkheid en klimaatverandering grote problemen zijn.

Wil jij ook meehelpen de wereld in Nepal een beetje mooier te maken? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over.

Project in het kort