In het noorden van Ethiopië ligt het kleine dorpje Wariho. De dichtstbijzijnde school is twee uur lopen en dat is zeker voor kleine kinderen veel te ver. De dorpsbewoners willen heel graag een eigen basisschool, zodat ál hun kinderen naar school kunnen.

De kinderen uit het dorpje Wariho hebben een probleem: hun basisschool ligt op negen kilometer afstand. Om er te komen moeten ze lopen over een gevaarlijke weg en twee rivieren oversteken. Kinderen kunnen pas vanaf een jaar of tien zelfstandig deze route volgen en gaan daarom dan pas naar school.

Project in het kort

Eenmaal op school blijkt dat veel kinderen de opgelopen achterstand niet meer kunnen inhalen. Ontmoedigd stoppen veel jongens en meisjes met school, waarna ze hun ouders moeten helpen met de oogst of het verzorgen van vee.

Ook een basisschool kinderen met een beperking

Ieder kind moet in zijn eigen omgeving naar school kunnen en daarom wil de Ethiopische hulporganisatie Fish for All samen met de Nederlandse stichting ISEE een basisschool bouwen. Het wordt een prachtig gebouw, met klaslokalen, een bibliotheek en een sportveld. Er is speciale aandacht voor kinderen met een beperking: de hele school wordt rolstoelvriendelijk. Omdat voor goed onderwijs meer nodig is dan metselwerk, krijgen de docenten trainingen om hun vaardigheden te verbeteren.

Is dit een project wat jij wilt steunen? Maak dan vandaag een bijdrage over, zodat de bouw van de school snel kan beginnen en jonge kinderen in Wariho goed onderwijs kunnen krijgen.