In december 2016 vroegen wij je hulp bij de uitbreiding van basisschool Gurukul Children Academy op het platteland in India. Dit project is #gelukt! Er zijn nieuwe lokalen gebouwd, er liggen zonnepanelen op het dak en er is altijd internet.

Het dorp Belsar ligt in het noorden van India. In de zomer wordt het hier erg warm en stroomvoorziening is er niet stabiel. Vaak zijn er storingen en is er urenlang geen elektriciteit beschikbaar.

Project in het kort

Kwaliteitsonderwijs voor iedereen op basisschool in India

Basisschool Gurukul Children Academy is erg populair in het dorp: kinderen uit alle sociale rangen zijn er welkom, ook maakt het niet uit wat je geloof of afkomst is. Iedereen krijgt er kwaliteitsonderwijs, met wel als gevolg dat de kinderen hutjemutje in de klas zitten.

Hoog tijd voor verandering dus. Met de hulp van stichting World Without Obstacles (die zowel een Nederlandse als een Indiase vestiging heeft) en met de steun van Wilde Ganzen is het de school gelukt om uit te breiden en te innoveren.

Ruimer zitten en geen stroomstoringen meer

Er zijn nieuwe lokalen gebouwd, waardoor de kinderen ruimer kunnen zitten en gemakkelijker les kunnen krijgen op hun eigen niveau. De zonnepanelen zorgen voor een continue stroomvoorziening, waardoor gloednieuwe ventilatoren de hele dag kunnen draaien. Nu wordt het ’s zomers nooit meer 45 graden in de lokalen!

De nieuwe school in Belsar in aanbouw.
De school is inmiddels helemaal af.

In de klassen staan computers en projectors en er is altijd internet, waardoor de wereld van deze kinderen een stuk groter is geworden. Van de school horen we dat de leerlingen erg enthousiast zijn over het gebruik van nieuwe media. Hun vaardigheden gaan inmiddels met sprongen vooruit en dat is superbelangrijk in een regio waar nog veel ouders niet kunnen lezen of schrijven.

Ook ouders profiteren

Over ouders gesproken: na schooltijd worden er nu cursussen aangeboden aan vaders, moeders en jongvolwassenen. Zij krijgen bijvoorbeeld les in hoe je met een computer kunt werken en hoe je een goede presentatie kan geven met powerpoint.

We hadden ruim 26.000 euro nodig om dit project tot een succes te maken. Dat geld is mede dankzij jou opgehaald. Hartelijk dank voor je steun. Heel veel kinderen en hun ouders hebben er grote baat bij. Top!

Kinderen steken hun vinger op in de klas in India.

Informatie over gezonde voeding op een schoolbord.

Twee leerlingen van de school in Belsar, India.