In een dorp in Tsjaad krijgen kinderen door een tekort aan klaslokalen alleen in de ochtend of in de middag les. Ondertussen stimuleert de directeur ouders van nomadenfamilies om hun kinderen ook naar school te sturen. Kortom: er zijn meer lokalen nodig.   

In het dorp Lamadji leven verschillende families naast elkaar. Ondanks dat het een arme gemeenschap is, hebben de dorpsbewoners vluchtelingen in hun dorp opgenomen. Mensen die gevlucht zijn voor Boko Haram en voor geweld in Soedan, hebben in Lamadji een veilige plek gevonden.  

Kinderen van nomaden gaan vaak niet naar school

Daarnaast zijn er nog nomadenfamilies. Deze groepen trekken van oudsher door het land, op zoek naar vruchtbare grond voor hun vee. Veel kinderen uit deze families gaan nooit naar school, omdat hun ouders telkens op doorreis zijn.  

Op deze basisschool is iedereen welkom

Groep schoolkinderen in Tsjaad.

De directeur van de basisschool heeft de afgelopen jaren een prachtige plek gecreëerd waar alle verschillende kinderen welkom zijn. Met steun van Wilde Ganzen zijn er al vier nieuwe klaslokalen gebouwd. Maar dat is niet genoeg om alle 560 kinderen les te kunnen geven. Daarom wil de school graag uitbreiden met nog een keer vier klaslokalen, plus een kantoor en nieuwe schoolbanken. 

Dit project wordt uitgevoerd door de lokale organisatie Association Espoir, met ondersteuning van Association des Tchadiens en Hollande. Dit is een jonge migrantenorganisatie van Tsjadische Nederlanders.  

Beter onderwijs in een gemeenschap waar dat niet vanzelfsprekend is

Help je mee om het onderwijs in Lamadji nog verder te verbeteren! Met jouw donatie kan de directeur ouders van nomadenfamilies overhalen om ook hun kinderen naar school te sturen. Het dorpshoofd heeft al plek aangeboden waar moeders met hun kinderen voor een langere tijd kunnen wonen. Ook de ouders zelf krijgen de mogelijkheid van bijles in de avonduren. Zo kunnen we scholing verbeteren in een omgeving waar onderwijs niet vanzelfsprekend is!  

Project in het kort