Om de jeugdwerkeloosheid aan te pakken steun je met dit project beroepsonderwijs op een school in Burkina Faso. De eerste resultaten zijn veelbelovend.   

In Burkina Faso schiet onderwijs tekort, waardoor veel mensen analfabeet zijn. Yvonne Zomerdijk-Vermeer is voorzitter van Stichting WOL (Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen). Zij zet zich in voor beter onderwijs in dit West-Afrikaanse land, dat geteisterd wordt door conflicten en armoede. 

Beroepsonderwijs was onbekend 

‚ÄúHet is belangrijk dat mensen zelf gemotiveerd zijn om de problemen in hun land aan te pakken”, vertelt Yvonne. ‚ÄúDaarom werkt onze stichting samen met de lokale organisatie D√©veloppement Sans Fronti√®re (DSF). Samen met Wilde Ganzen bouwen we aan een centrum voor beroepsonderwijs in Ouahigouya. In deze regio was vakonderwijs onbekend. We wisten niet of het wel aan zou slaan. We begonnen met ongeveer twintig leerlingen op twee opleidingen, nu zijn dat er 572 geworden op zes opleidingen.‚Ä̬†

Ondernemerschap bevorderen Een groep scholieren bij een vakopleiding in Burkina Faso.

De ervaring leert dat het beheersen van een vak geen garantie is voor werk. Er zijn nauwelijks bedrijven die de afgestudeerde jongeren in dienst kunnen nemen en degenen die een vak beheersen, hebben zelf niet voldoende (ondernemers)vaardigheden en financi√ęle middelen om een eigen bedrijf op te zetten. Daarom is het nodig om ondernemerschap te bevorderen. ¬†

Investeer in de toekomst

Met jouw donatie kan de school flink investeren in beter onderwijs. Met nieuwe materialen en betere ondersteuning van de leerlingen maken jongeren veel meer kans op de arbeidsmarkt. Ze krijgen de kans stage te lopen en een eigen onderneming op te zetten. Ook kunnen we er zo samen voor zorgen dat deze vakschool financieel onafhankelijker wordt van hulp uit het buitenland. In een land met extreem grote sociaaleconomische en politieke problemen, is deze investering van groot belang. Het geeft jongeren de kans om in eigen regio een toekomst op te bouwen. Steun jij dit project ook? 

Project in het kort