Op de meest afgelegen plekken in Nepal leven de Tamangs. Deze nomaden moeten noodgedwongen op een plek wonen waar ze weinig voedsel kunnen verbouwen door een tekort aan water. 37 gezinnen willen daarom graag een irrigatiesysteem. Wij gaan daar bij helpen!

In het heuvelachtige deel van de regio Chitwan trokken de Tamangs ooit kriskras door het gebied. Doordat er steeds meer mensen in het gebied wonen en er ook mensen zijn die het land claimen, kunnen de Tamangs niet meer als echte nomaden leven. Op de plek waar ze nu wonen is het dor en droog. Doordat minder dan 15 procent van de groep geletterd is, kunnen ze moeilijk voor zichzelf opkomen.

Een uitkomst voor 37 gezinnen

De Nepalese organisatie Shanti Griha Nepal en de Nederlandse stichting Unica Foundation hebben daarom het initiatief genomen om de Tamangs te helpen. Een groep van 37 gezinnen krijgt een irrigatiesysteem dat gedurende het hele jaar voor water moet gaan zorgen.

Project in het kort

Er wordt een betonnen irrigatiekanaal aangelegd vanuit de bergen naar hun landbouwgebied. Straks zijn jaarlijks twee tot drie oogsten mogelijk en kan naast rijst ook groente verbouwd worden. Samen met een training in moderne landbouwtechnieken verwachten we dat de Tamangs een grote oogst zullen krijgen.

Landbouw in Nepal
Met genoeg water zijn jaarlijks meerdere oogsten mogelijk

We hebben 28.000 euro nodig

Help je mee dit irrigatiesysteem te bouwen? We hebben bijna 28.000 euro nodig. Voor dat geld bouwen de Tamangs zelf een kanaal, krijgen ze trainingen en gereedschappen, zoals sproeiers, gieters en zaden en compost.

De Tamangs zijn zelf intensief bij dit project betrokken en kunnen niet wachten om te beginnen. Ondersteun deze gezinnen vandaag nog!