In Oeganda droomt Shakira Mukungu van een eigen boksschool voor kwetsbare tienermeisjes. Met structuur en discipline krijgen deze meiden het zelfvertrouwen dat ze nu nog missen.

Boksen is populair in Oeganda. Door de machocultuur zijn het vooral jongens die boksen en die de dienst uitmaken in de samenleving. Eén vrouw valt op tussen al die stoere mannen: Shakira Mukungu. Zij was al jong wees, worstelde met haar gewicht en is gaan boksen om af te vallen. Ze wist zichzelf te ontwikkelen tot bokscoach op het hoogste niveau. Inmiddels werkt ze bij de Boxing Federation Uganda en lukte het een van haar pupillen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020!

Geliefde bijnaam ‘Big Mama’

Deze daadkrachtige vrouw met een positieve levenshouding is daarnaast een echte ondernemer. Ze is manager van The Jab Uganda, een boksclub midden in een arme wijk van Kampala. Iedereen die binnenkomt groet Shakira met veel respect. Ze draagt haar geliefde bijnaam ‘Big Mama’ dan ook met veel trots.

Boksles, onderwijs en mentale coaching

Shakira’s droom is om een eigen gebouw te hebben waar zij samen met mensen uit de buurt onderwijs en sportprogramma’s kan aanbieden aan kwetsbare meiden in de leeftijd van 12 tot 22 jaar. Door de krachtige combinatie van boksen, onderwijs en mentale coaching wil ze deze jonge vrouwen een waardige toekomst geven.

Al duizenden euro’s in eigen land opgehaald

Samen met The Jab Uganda willen we deze droom realiseren! Help jij mee om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen? Samen kunnen we dan een gebouw kopen en kan de eerste grote stap gezet worden.

Project in het kort