Voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking in Ghana bouwen we een sociale werkplaats. Hier kunnen ze producten maken en verkopen en een eigen business opzetten. Help je mee?

In Ghana zijn de mogelijkheden voor mensen met een beperking letterlijk beperkt. Het leven is voor hen een grote uitdaging. Velen krijgen niet voldoende verzorging of de begeleiding die ze nodig hebben.

Boze geesten

In het land heerst nog steeds de wijdverbreide angst voor boze geesten. Volgens een moeilijk uitroeibaar bijgeloof zijn die boze geesten de oorzaak van een handicap. De verhalen van veel mensen met een beperking zijn dan ook mensonterend. Ze worden afgewezen, verwaarloosd en mishandeld.

De wens is een eigen werkplaats

De lokale Adwuma Ye Foundation komt samen met de Nederlandse Stichting Adwuma Ye voor ze op. In de plaats Tamale huurt de organisatie op dit moment een werkplaats, waar mensen met een verstandelijke beperking samenwerken met jongeren. Om te besparen op de hoge huurkosten, is de wens een eigen werkplaats te hebben. De grond is al gekocht, het terrein is ommuurd, de fundering is al aangelegd en er is een waterput gebouwd. Nu het gebouw zelf nog!

Van schooltassen tot maandverband

Met jouw bijdrage staat er straks een sociale werkplaats met vier shops. Hier worden producten als gerecyclede schooltassen, cooking bags en wasbaar maandverband gemaakt, verkocht en opgeslagen. Daarnaast biedt het straks ruimte voor opgeleide leerlingen om een eigen bedrijfje op te zetten. Verder komt er een toiletgebouw en twee watertanks. Dat water verkopen de medewerkers vervolgens aan de buurtbewoners.

Dit mooie project komt ten goede aan 35mensen met een verstandelijke beperking, tien jongeren en twaalf medewerkers. Daarnaast is deze werkplaats ook heel belangrijk voor de organisatie zelf om financieel sterker te worden. Steun jij dit project? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over.

Project in het kort