Hoe slim Indiase meisjes en vrouwen ook zijn, als ze niet in een vooraanstaande families geboren zijn, krijgen ze weinig kansen om door te leren. Ze worden gedwongen om onbeduidend werk te doen als dienstmeisje of schoonmaakster. Dit nieuwe studieproject helpt ze om wƩl verder te komen in het leven.

Wilde Ganzen steunt al lange tijd projecten van de Indiase organisatie Udavum Karangal (Helpende Handen). Zij weten precies hoe ze de arme bevolking moet bereiken en helpen om vooruit te komen. Zo zijn er veel meisjes die door armoede geen hoger onderwijs kunnen volgen. Met een studiebeurs en goede cursussen kunnen zij een onderwijstraject volgen waarmee ze later betere banen kunnen vinden.

Een eigen schoolgebouw

Udavum Karangal zorgt voor goed onderwijs aan met name kansarme meisjes. Op dit moment wordt er nog lesgegeven in leegstaande lokalen van een bestaande school van Helpende Handen. Maar de ambities van Udavum Karangal zijn groter: ze willen graag een Community College in een eigen schoolgebouw, zodat meisjes van alle faciliteiten kunnen profiteren die bij universitair onderwijs nodig zijn.

Hulp bij inrichten lokalen

Deze school wordt op dit moment gebouwd. Wij vragen vandaag je hulp bij de inrichting van de lokalen en de aanschaf van computers. Met een goede stoel en bureau kunnen de leerlingen straks de lessen volgen en hun huiswerk maken in het auditorium of bibliotheek. Met computers krijgen ze toegang tot internet en leren ze digitaal te werken.

Een zonniger toekomst

Steun jij de slimme leerlingen in de buurt van Chennai in India? Met jouw bijdrage hoeven ze straks niet de laagst betaalde baantjes aan te nemen, maar kunnen ze zichzelf ontwikkelen. Met betere banen en een hoger salaris ziet hun toekomst er een stuk zonniger uit.

Udavum Karangal is in 1983 opgericht door maatschappelijkom leefomstandigheden van in de steek gelaten kinderen en volwassen te verbeteren. Vandaag de dag draagt de organisatie zorg voor 2.000 verstotenen waaronder misbruikte vrouwen, weeskinderen, verstandelijk en lichamelijk gehandicapten, psychiatrische patiƫnten, alleenstaande ouderen, terminaal zieken en aidsslachtoffers. Udavum Karangal is een langjarige partner van Wilde Ganzen.

Stichting Helpende Handen steunt sinds 1997 projecten van Udavum Karangal in India op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en psychiatrie.

Project in het kort