We leven in een digitale wereld. Kinderen bij ons groeien op met hun mobieltje en zitten dagelijks uren op internet. Deze digitale revolutie bereikt niet de arme kinderen in India, waardoor ze automatisch een achterstand oplopen. Een Don Boscoschool heeft met jouw hulp een paar grote online stappen gezet.

ā€œDon Bosco-scholen zijn topscholenā€, zeggen we bij Wilde Ganzen. En dat klopt ook voor deze middelbare school in Mangalagiri in India. Don Bosco was een priester die in de 19e eeuw in ItaliĆ« een eigen onderwijssysteem ontwikkelde voor arme kinderen. Twee eeuwen later zijn er over de hele wereld Don Bosco-scholen voor kinderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Onderwijs is vaak matig

Deze school in India biedt kinderen en jongeren goed en gedegen onderwijs. Vooral de arme jeugd profiteert hiervan. In India komt het vaak voor dat een hele basisschool les krijgt van Ć©Ć©n onderwijzer. Als hij of zij ziek is, blijft de hele school dicht. En je kan je voorstellen dat lang niet alle kinderen op deze manier de aandacht en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het gevolg: maar weinig kinderen op het platteland zijn in staat om door te leren en vinden daardoor later maar moeilijk passend werk.

Arme gezinnen kunnen hier terecht

De Don Bosco-school in Mangalagiri bereidt kinderen en jongeren wel goed voor op een carriĆØre later. Alle leerlingen komen uit gezinnen die onderaan in de samenleving staan. Hun ouders leven van inkomsten uit onregelmatig en eenvoudig werk en hebben het dor de coronacrisis nog moeilijker dan voorheen om eten op tafel te zetten.

GeĆÆnvesteerd in digitaal onderwijs

Deze kinderen hebben geen mobiel, laat staan dat er thuis internet is. Daarom wilde deze school investeren in digitaal onderwijs. Door de aanschaf van computers, projectoren en digitaal lesmateriaal kunnen de kinderen hun achterstand wegwerken en op het niveau komen van leeftijdsgenoten. Leraren kunnen dankzij dit project vernieuwende lessen geven, waardoor jongeren nu met meer enthousiasme naar school gaan en minder snel afhaken.

Bedankt!

Door jouw hulp zijn de kinderen van deze topschool de digitale wereld ingeloodst! Nu leren de kinderen de basis computervaardigheden die zij nodig hebben, zoals gebruik van Word, Powerpoint, internet, e-mail en nog veel meer. Zij gaan hier vast en zeker betere leerresultaten door behalen, waardoor ze straks meer kansen hebben in de samenleving en op de arbeidsmarkt!

Project in het kort